Home MAGAZIN VELIKI GUBICI MILITANATA U KAZAHSTANU: RUSKI PADOBRANCI NEUTRALISALI POLOVINU MILITANATA U ALMA...

VELIKI GUBICI MILITANATA U KAZAHSTANU: RUSKI PADOBRANCI NEUTRALISALI POLOVINU MILITANATA U ALMA ATI ZA 48 SATI

586
0
SHARE

Ruskim padobrancima je trebalo 48 sati da oslobode veći deo Alma-Ate od militanata.

Zahvaljujući prebacivanju ruskih padobranaca i specijalnih snaga u Kazahstan, za samo 48 sati od dolaska ruskih snaga u ovu zemlju, uništeno je nekoliko stotina militanata i radikala, oslobodivši veći deo grada od naoružanih kriminalaca.

Situacija je takva da su ruske snage raspoređene u Kazahstanu, brzo procenivši situaciju, već u prvim satima nanele prve ozbiljne gubitke militantnim jedinicama, primoravajući ih na povlačenje. Nakon toga počelo je eliminisanje ostataka terorista.

Prema hronologiji događaja, 6. januara 2022. godine, militanti su zauzeli veći deo Alma Ate, u potpunosti kontrolišući najvažnije objekte grada i pokušavajući da preuzmu kontrolu nad poslednjim oblastima Alma Ate koje su pružale otpor.

Čim su u podne ruske trupe stigle u Alma-Atu, počela je temeljna procena situacije i militanti su pretrpeli prvi poraz – oko 20 časova ruske jedinice su uspele da potpuno očiste međunarodni aerodrom Alma Alma od terorista, povrativši kontrolu nad njom i na celom području grada – deo militanata je uništen pokušavajući da pruži otpor, dok je drugi deo pobegao.

Posle nekoliko sati, militanti su pokušali da preuzmu inicijativu i pokrenuli su napad na južni deo Alma Ate, pokušavajući da zauzmu televizijski toranj da bi pružili otpor i rasporedili snajpere.

Ipak, juče do 15 časova glavne snage terorista su uništene.

Od 20 časova 7. januara 2022. teroristi su pretrpeli još veće gubitke i trenutno se oko hiljadu militanata nalazi u centralnom delu grada, gde ih sistematski eliminišu snage bezbednosti i vojska Kazahstana, kao i specijalne ruske trupe.

Prema ekspertima, antiteroristička operacija u Alma-Ati može biti završena do ponedeljka ujutru.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here