Home MAGAZIN UDARNO! SRBI, OVO VAS SVE ČEKA: MIGRANTI NATERALI RADNICU KOMESARIJATA U BOGOVAĐI...

UDARNO! SRBI, OVO VAS SVE ČEKA: MIGRANTI NATERALI RADNICU KOMESARIJATA U BOGOVAĐI DA POLJUBI PROSTIRKU ZA KLANJANJE (VIDEO)

738
0
SHARE

Zaštitnik građana saopštio je danas da je pokrenuo postupak kontrole rada Komesarijata za izbeglice i migracije radi utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa incidentom u Centru za azil u Bogovađi i stepena bezbednosti u tom centru.

Kako se navodi, Zaštitnik građana pokrenuo je postupak po sopstvenoj inicijativi, nakon saznanja iz medija da je grupa migranata smeštenih u Centru za azil Bogovađa naterala zaposlenu u Komesarijatu za izbeglice i migracije da poljubi prostirku za izvođenje njihovog verskog obreda, prenosi Tanjug.

​Dodaje se da će stručni saradnici Odeljenja za hitno postupanje Zaštitnika građana narednih dana posetiti Centar za azil Bogovađa kako bi prikupili informacije o incidentu, utvrdili razloge zbog kojih je do njega došlo, kao i načine na koje je organizovano obezbeđenje tog centra.

„U postupku kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Komesarijata za izbeglice i migracije pokrenutom na osnovu snimka incidenta u Centru za azil u Bogovađi koji je objavljen na društvenim mrežama, Zaštitnik građana traži od Komesarijata podatke na koji način je organizovano obezbeđenje Centra za azil u Bogovađi, kao i koje mere će biti preduzete u cilju uspostavljanja bezbednosti“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Zaštitnik građana traži i informacije da li su o incidentu obavešteni nadležni organi uprave i da li je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzimalo mere iz svoje nadležnosti.

Kamp se nalazi u Bogovađi – migrant je izbacio prostirku u sam hodnik i pripremio se za molitvu.

Radnica Komesarijata je prilikom kontrole tog objekta zgazila tu prostriku jer nije mogla da prođe.

Migranti su zbog toga napravili pobunu i na kraju naterali radnicu da je poljubi.

pic.twitter.com/qs741ymkpp

— Prokrastinator™ (@JohnnyJanx90) December 23, 2020

(Sputnjik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here