Home MAGAZIN UDARNO: MINISTARSTVO ODBRANE RUSKE FEDERACIJE OBJAVILO PLAN NATO ZA MASOVNI UDAR NA...

UDARNO: MINISTARSTVO ODBRANE RUSKE FEDERACIJE OBJAVILO PLAN NATO ZA MASOVNI UDAR NA RUSIJU

783
0
SHARE

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je da SAD i druge zemlje NATO-a sprovode plan za masovni raketni udar na rusku teritoriju.

Prema rečima Sergeja Šojgua, u ovom trenutku NATO proučava mogućnost udara na rusku teritoriju uz upotrebu velikog broja krstarećih raketa, iako su raniji planovi SAD predviđali upotrebu interkontinentalnih balističkih raketa.

„Tokom događaja, posade američkih bombardera vežbaju dostizanje linije upotrebe krstarećih raketa simuliranim raketnim udarom“, rekao je Sergej Šojgu.

Stručnjaci smatraju da je ovakva promena planova NATO-a posledica činjenice da će lansiranja ICBM garantovano biti primećena preko horizonata radara i svemirskih letelica, dok će krstareće rakete moći da se lansiraju masovno i zbog mogućnosti letenja na na maloj nadmorskoj visini i pokrivenosti karakteristikama terena u ovom pravcu, iznenadni udar je sasvim moguć.

U isto vreme, zbog činjenice da upravo ovaj pravac predstavlja najveću opasnost, Rusija je upravo ovde razmestila veliki broj sistema PVO i PRO, sposobnih, teoretski, da odbiju udar od nekoliko stotina neprijateljskih projektila u isto vreme.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here