Home MAGAZIN UDARNO: MILITANTI U KAZAHSTANU ZAUZELI SISTEME PROTIVVAZDUŠNE ODBRANE I PRETE DA ĆE...

UDARNO: MILITANTI U KAZAHSTANU ZAUZELI SISTEME PROTIVVAZDUŠNE ODBRANE I PRETE DA ĆE OBARATI RUSKE AVIONE

521
0
SHARE

Militanti su uspeli da zauzmu sisteme protivvazdušne odbrane. Radikali koji stoje iza protesta u Kazahstanu uspeli su da zauzmu najmanje šest kompleksa protivvazdušne odbrane u Alma Ati.

Kao rezultat toga, militanti su počeli da ugrožavaju upotrebu vojnih aviona, što sada stvara visok nivo pretnje vojnoj transportnoj avijaciji zemalja ODKB-a koja stiže u Kazahstan.

Prema kanalu ATEO Breaking Telegram, naoružani radikali su uspeli da zaplene šest prenosnih protivvazdušnih raketnih sistema Igla iz sedišta KNB u Alma Ati.

Uzimajući u obzir mogućnosti ovog oružja, sletanje bilo koje letelice na teritoriju aerodroma Alma-Ata sada je izuzetno opasno, posebno nakon poziva kriminalaca da se ppčne vojno suprotstavljanje Rusiji.

„Između ostalog oružja iz arsenala KNB-a u Alma Ati, demonstranti su zaplenili šest MANPADS Igla “, saopšteno je.

Kazahstanske vlasti ne komentarišu informacije o zarobljenim sistemima PVO, međutim,

nekoliko dana ranije radikali su već objavili namere da preuzmu kontrolu nad vazdušnim prostorom nad teritorijom zemlje.

Trenutna situacija u Kazahstanu ostaje izuzetno teška – uprkos izjavama Ministarstva unutrašnjih poslova Kazahstana o potpunom porazu militanata u Alma-Ati.

Militanti su uspeli da povrate kontrolu nad nekoliko okruga grada, štaviše, oni nisu samo pokušali da zadrže odbranu, nego i da organizuju kontranapade.

Očigledno je da iza militanata koji su organizovali pobunu u Kazahstanu ne stoji narod već strane vojne strukture, jer primenjuju ratnu taktiku.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here