Home MAGAZIN UDARNO: Kisindžerovo proročanstvo o pobedi Rusije u „ratu na iscrpljivanje“ se ostvaruje

UDARNO: Kisindžerovo proročanstvo o pobedi Rusije u „ratu na iscrpljivanje“ se ostvaruje

418
0
SHARE

U bliskoj budućnosti, Zapad će imati ogromne probleme zbog globalne prehrambene krize, tako da SAD i EU neće moći da pobede Rusiju u „ratu na iscrpljivanje“.

Bivši državni sekretar Sjedinjenih Država Henri Kisindžer je ranije predvideo takav razvoj događaja.

Na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu bivši državni sekretar Henri Kisindžer predvideo je da se Zapad suočava sa veoma teškim vremenima i stvarnim problemima.

Prema njegovim rečima, nadolazeća globalna prehrambena kriza zbog nestašice pšenice stvoriće takve uslove pod kojima SAD i EU neće moći da vode „rat iscrpljivanja“ koji je pokrenut protiv Rusije.

Za američke „liberalne demokrate” iz Bele kuće situacija sa hranom će rezultirati porazom na kritičnim međuizborima. Istovremeno, Evropskoj uniji prete unutrašnji sukobi.

Vašington i Brisel će takođe imati problem od onoga što će se desiti u zemljama Bliskog istoka i severne Afrike, gde bi nedostatak pšenice mogao da dovede do humanitarne katastrofe.

Sjedinjene Države neće moći da pomognu bliskoistočnim partnerima da reše gorući problem hrane, a njihov autoritet na svetskoj sceni će značajno pasti.

U međuvremenu, gomile gladnih i ljutih migranata će se sliti u Evropu, pogoršavajući situaciju Evropljana sa nedostatkom osnovnih dobara.

Kako je rekao Kisindžer, Rusija će pobediti u „ratu na iscrpljivanje“. Ni Zapad ni Ukrajina neće moći da nadigraju Moskvu u političkoj, finansijskoj, prehrambenoj ili bilo kojoj drugoj sferi.

Štaviše, samo Ruska Federacija ima dovoljno žita da pomogne zemljama u nevolji. Pod ovim uslovima, sve više vladinih lidera će stati na stranu Ruske Federacije i osuditi antiruske sankcije.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here