Home MAGAZIN UDARNO! DRITAN OFORMIO KOALICIJU SA MILOM ĐUKANOVIĆEM- ZAJEDNO PREUZIMAJU VLAST U CRNOJ...

UDARNO! DRITAN OFORMIO KOALICIJU SA MILOM ĐUKANOVIĆEM- ZAJEDNO PREUZIMAJU VLAST U CRNOJ GORI!

743
0
SHARE

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik Marko Milačić, komentarišući ishod današnje sjednice parlamenta na kojoj nije glasano o smjeni vicepremijera Dritana Abazovića, za „Sputnjik“ je rekao da smo u Skupštini Crne Gore bili svjedoci jedne novoformirane „žute koalicije“ koju čine poslanici DPS-a, URA, SNP-a i manjinskih partija.

„Kažem ’žuta‘, jer se poslanici koji glasaju uzdržano u Skupštini Crne Gore prikazuju žutom bojom. Danas je i formalno formirana ta žuta koalicija koja je pomogla Dritanu Abazoviću da sprovede svoju politiku“, ocjenio je Milačić.

Na vanrednoj sjednici trebalo je da se glasa o inicijativi za smenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ali dnevni red nije usvojen.

„Žuta koalicija“

„Danas je i formalno formirana ta ’žuta koalicija‘ koja je pomogla Dritanu Abazoviću da sprovede svoju politiku. U svim pristojno uređenim zemljama kada se desi da najveća opoziciona partija ne glasa za smjenu potpredsjednika vlade, to je znak političke korupcije.

Dakle, riječ je o tome o čemu Prava Crna Gora već mjesecima priča, od kada je potpisan taj antidemokratski memorandum koji su potpisali URA, SNP i predstavnici manjinskih partija. Mi smo uporno tvrdili da je on stvoren u kabinetu Mila Đukanovića i upravo ovo danas što se desilo u Skupštini to potvrđuje, jer su maske konačno pale.

I to dan pred istorijsku Skupštinu Crne Gore, kada će ova nova ’žuta koalicija‘ odraditi izdaju vijeka, rušenje prve demokratske vlade u Crnoj Gori. Osim rušenja izborne volje i rušenja vlade, ovdje je riječ i o pravljenju neke nove parlamentarne većine. Ova kriza mora da se riješi novim izborima, a ne da se prekraja izborna volja građana”, kaže Milačić.

Stav iz DF-a

Stavovi Demokratskog fronta o novoj političkoj situaciji u Crnoj Gori biće prezentovani sjutra na sjednici Skupštine, kada je na dnevnom redu skraćenje mandata parlamentu i izglasavanje nepovjerenja vladi Zdravka Krivokapića, rekao je u kratkoj izjavi za „Sputnjik“ poslanik DF-a Slaven Radunović.

On nije želio da komentariše današnja događanja u Skupštini Crne Gore, kada je samo poslanički klub te političke grupacije glasao za dnevni red Skupštine, koji nije na kraju izglasan, a bilo je predloženo da se izglasa nepovjerenje vicepremijeru Dritanu Abazoviću na inicijativu koju je podnio premijer Zdravko Krivokapić.

Poslanica DF-a Simonida Kordić je kazala da pravljenje bilo kakve većine sa DPS-om je praktično politički suicid.

„Kakve god da su partikularne političke članice današnje većine, jasno je da je za njih narod glasao i kao i u cijelom civilizovanom svijetu, od njih se i sastavlja izvršna vlast. Sve drugo je jeftino šibicarenje, koje bi sigurno bilo brutalno kažnjeno na izborima“, kaže Kordićeva.

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak, funkcionerka PZP-a, u izjavi za „Sputnjik“ ističe da se klub PZP-a trudio da sve vrijeme bude konstruktivan.

„Upozoravali su da treba da bude bolja koordinacija između Skupštine i vlade, ali premijer, nažalost, kao i mnogi ministri bez ikakvog političkog iskustva počeli su da vode spoljnu i unutrašnju politiku na način da misle da mogu da ignorišu one koji su im dali mandate i koji su tu da ih kontrolišu“, kaže ona.

Kako napominje Branka Bošnjak, takav autističan stav vlade ih je koštao i otud ova dešavanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here