Home MAGAZIN U PENSILVANIJI, KLJUČNOJ ZA POBEDU TRAMPA- DONETA SKANDALOZNA ODLUKA O PRESTANKU BROJANJA...

U PENSILVANIJI, KLJUČNOJ ZA POBEDU TRAMPA- DONETA SKANDALOZNA ODLUKA O PRESTANKU BROJANJA GLASOVA!

486
0
SHARE

Nakon što je pobedio u Teksasu, Ohaju i Floridi, što mu se pobede smeše i u Severnoj Karolini i Džordžiji, Donaldu Trampu je, da bi ostao u Beloj kući, potrebna pobeda i u Pensilvaniji u kojoj je, prema rečima publiciste i pravnika Branka Pavlovića, doneta skandalozna odluka o prestanku brojanja glasova.

U Pensilvaniji, u kojoj Donald Tramp vodi sa oko 700.000 glasova razlike, napravljena je drama sa prekidom brojanja glasova, što omogućava manipulaciju izbornim materijalom, kaže Pavlović.

Do sada je u Pensilvaniji prebrojano oko pet miliona glasova. Neprebrojano je ostalo oko dva miliona glasova. U tih preostalih dva miliona, Tramp bi trebalo da dobije 600 000, a da Bajden naglo dobije 1 400 000, da bi se rezultat preokrenuo.

Tramp teško može da izgubi Pensilvaniju

Realno gledajući, Bajdenu pobeda u Pensilvaniji nije dostižna, naglašava Pavlović. Teorijski jeste ukoliko u preostalim glasovima više ne bi bilo glasova za Trampa.

„I sada oni, očigledno, prave pauzu da bi mogli da naštimuju koliko tačno tu treba da bude glasova. Nije dovoljno da od oka pokradeš za Bajdena, jer može da se ispostavi da ti je i to malo, nego hoće da imaju tačne cifre da bi mogli da pakuju tačne rezultate u vrećama sa neprebrojanim glasovima“, kaže Pavlović.

Bajden klizi ka porazu

Istoričar Saša Adamović naglašava da se Bajden nalazi na ivici poraza, uprkos najavama istraživanja javnog mnenja da će ubedljivo pobediti. U tome je, prema njegovim rečima, sličnost između izbora iz 2016. i ovogodišnjih izbora.

„Tramp je, tokom izborne noći, uspeo da preskoči nekoliko važnih prepreka, da odbrani države u kojima je pobedio pre četiri godine, a koje su na ovim izborima bile važne. Preskočio je Floridu i uspeo je da pobedi u Teksasu i Ohaju, koji je posebno

zanimljiv jer, onako kako je glasao Ohajo na poslednjih 14 izbora, taj kandidat je izabran za predsednika“, naglašava Adamović.

Bajden se nalazi na ivici poraza i toga je i sam svestan, sudeći po onome što je rekao na konferenciji za novinare, smatra Adamović.

„Jedino što može da ponudi svojim pristalicama je ono što je i uradio, pozvao ih je da imaju vere i naglasio da je pobeda moguća. Ali, s obzirom na reakcije novinara mejnstrim medija, koji nisu zadovoljni onim što se desilo u izbornoj noći, Bajden polako klizi ka definitivnom porazu“, kaže Adamović

Pensilvanija, ključna za Trampovu pobedu, zbog specifičnosti da se glasovi pristigli poštom broje na kraju izbornog dana, ostavlja mogućnost da se odluka o pobedniku donese i na nekom drugom mestu, kao što je Vrhovni sud, kaže naš sagovornik.

Bajden očekuje da su glasači u Pensilvaniji koji su glasali poštom glasali za njega, dok je Tramp upozoravao da takav način glasanja može da dovede do manipulacija. To je i razlog zbog koga traži prekid brojanja glasova.

„Mislim da ćemo upravo na tom mestu narednih dana videti sukobe dva kandidata i dve predsedničke kampanje“, smatra Adamović.

Mućke: Posle pauze 100 odsto glasova za Bajdena

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je fotografiju koja dovodi u sumnju izbore u Mičigenu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here