Home MAGAZIN TRAMPOVI ADVOKATI OTKRILI NOVE ŠOKANTNE STVARI: CIA KREIRALA „DOMINION“ MAŠINE ZA KRAĐU...

TRAMPOVI ADVOKATI OTKRILI NOVE ŠOKANTNE STVARI: CIA KREIRALA „DOMINION“ MAŠINE ZA KRAĐU GLASOVA

547
0
SHARE

Pravni tim američkog predsednika Donalda Trampa prozvao je penzionisanog admirala američke mornarice Pitera Nefengera kao „čoveka za vezu“ između protivkandidata Džoa Bajdena i manipulacija softverom za elektronsko glasanje na američkim predsedničkim izborima.

Trampovi advokati Rudi Điulijani i Sidni Pauel navode da je „Smartmatik“ čiji je predsednik odbora penzionisani admiral Piter Nefenger postao član Bajdenovog tranzicionog tima, bio u središtu nameštanja glasanja na izborima 3. novembra.

Holding kompanijom „Smartmatik“ predsedava Nefenger, saradnik uticajnog milijardera mađarskog porekla Džordža Soroša, koji je takođe član trusta mozgova koji je nedavno dobio značajna sredstva od ukrajinske firme koja je zapošljavala Bajdeninog sina.

Đulijani je u nedelju rekao „Foks njuzu“ da je „Smartmatik“ isporučio softver za mašine za glasanje „Dominion“ koje su se „pokvarile“ i preneli 6.000 glasova za Trampa demokratskom kandidatu Bajdenu samo u jednom ruralnom okrugu Mičigena.

Pauelova je istakla da je da je Nefenger predsednik kompanije „Smartmatik“ i član odbora direktora te kompanije.

„Slučajno se dogodilo da je on u predsedničkom tranzicionom timu gospodina Bajdena, što neće postojati jer nameravamo da poništimo rezultate izbora u više država. Predsednik Tramp pobedio je sa razlikom koja se broji ne samo stotinama hiljada glasova, već milionima, koje je ‘prebacio’ ovaj softver, posebno dizajniran za tu svrhu“, rekla je Pauelova.

„Posedujemo svedočenje pod zakletvom zašto je ovaj softver napravljen. Napravljen je za nameštanje izbora. Svedok je u potpunosti bio informisan o tome, video je da se to događalo u drugim zemljama. To su radili namerno, bilo je proračunato, a radili su to i ranije. Imamo dokaze iz 2016. godine u Kaliforniji. Imamo toliko dokaza“, rekla je Pauelova.

Ona tvrdi da je „Smartmatik“ isplaćivao „povraćaj novca“ javnim službenicima u zamenu za unosne državne ugovore. Ona je rekla da se nekoliko uzbunjivača javilo da kažu da su „značajne sume novca date članovima porodica državnih zvaničnika“ koji su kupili softver.

„Dominion“ mašine su korišćene u 28 država, uključujući šest ključnih – Arizonu, Džordžiju, Mičigen, Nevadu, Pensilvaniju i Viskonsin.

„Govorimo o paketima od stotinu miliona dolara za nove automate za glasanje, iznenada, u više država. ‘Pogodnosti’ za zvaničnike kretale su se od gotovine do onoga što bih nazvala izbornim osiguranjem, jer su svesni da mogu pobediti na izborima ako koriste taj softver“, rekla je Pauelova.

Ona je dodala da joj je žao što su mnoge ugledne političke ličnosti propustile priliku da reaguju na brojne žalbe na hardver i softver, uključujući starije demokrate Kerolajn Meloni, Elizabet Voren i Ejmi Klobučar.

„Zato se pitam koliko ga je CIA koristila u svoje svrhe na različitim mestima“, rekla je Pauelova i dodala da je neshvatljivo da je direktorka Centralne obaveštajne agencije Đina Haspel i dalje na tom mestu, tvrdeći da bi je trebalo odmah otpustiti.

Citiran je „visoki obaveštajni zvaničnik“ koji je rekao da „Smartmakov“ softver ima „zadnja vrata“ koja mu omogućavaju „praćenje i nadgledanje“ kako bi „zainteresovana strana u realnom vremenu znala koliko će joj glasova biti potrebno za dobijanje prednosti na izborima“.

„Mogu da dokažem da su to učinili u Mičigenu, to mogu da dokažem i svedocima. Istražujemo ostalo. Ipak, u svakoj od tih država imamo više nego dovoljno ilegalnih glasačkih listića koji su već dokumentovani, da bi smo poništili rezultate u toj državi“, rekao je Đulijani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here