Home MAGAZIN „SPREMA SE SVETSKI POŽAR U UKRAJINI!“

„SPREMA SE SVETSKI POŽAR U UKRAJINI!“

667
0
SHARE

Sjedinjene Američke Države i evropski saveznici proučavaju koje korake NATO može da preduzme kako bi se bolje zaštitio u uslovima tenzije oko Ukrajine, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

„Nastavljamo da jačamo odbranu Ukrajine kako bi mogla bolje da se zaštiti u slučaju agresije Rusije. Takođe proučavamo šta NATO može da uradi da bi se bolje odbranio ako se ukaže takva potreba“, rekao je Blinken za televiziju „En-Bi-Si“.

On je naglasio da Vašington gleda na diplomatiju i dijalog kao na preferirani način za rešavanje tenzija oko Ukrajine.

„Ukoliko Rusija izabere ovaj put, onda ćemo moći da izbegnemo još jednu krizu i mogući sukob. Moći ćemo da usmerimo situaciju u povoljnijem smeru. To je u našem interesu i svakako je u interesu Rusije“, konstatovao je Blinken.

Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja „agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju.

Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne treba nikoga da brine. Moskva je više puta izražavala zabrinutost zbog povećavanja snaga NATO-a u Evropi.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Kremlj je isticao da Rusija ni za koga ne predstavlja pretnju, ali da neće zanemarivati dejstva koja su potencijalno opasna po njene interese.

U Rusiji su ove optužbe u više navrata demantovane, ističući da se uglavnom koriste kao izgovor za dovođenje više snaga i tehnike NATO-a na granice zemlje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here