Home MAGAZIN ŠOKANTNE VESTI IZ TURSKE! TURSKA VOJSKA PRETI ERDOGANU DA ĆE POČETI MASOVNI...

ŠOKANTNE VESTI IZ TURSKE! TURSKA VOJSKA PRETI ERDOGANU DA ĆE POČETI MASOVNI ODLAZAK IZ SLUŽBE- NE ŽELE RAT SA RUSIJOM

685
0
SHARE

Pokušaj turskog predsednika Redžepa Erdogana da sukobi tursku vojsku sa ruskim, sirijskim i iranskim trupama u Siriji doveo je do toga da turski vojnici prete pobunom i masovnim odlaskom iz nacionalne armije.

Razlog za to su postupci turskog predsednika, kao i što je važno, skoro dvostruko smanjenje plata od početka ove godine.

Tursku vojsku zahvatio je talas nezadovoljstva postupcima turskog predsednika, jer u stvari, oružani sukob u Siriji ne samo da neće dovesti do bilo kakvog rezultata (Rusija to neće dozvoliti), već postoji verovatnoća sukoba sa zemljama kao što su Rusija.

Štaviše, od početka ove godine plate turskih vojnih lica smanjene su skoro za polovinu, što je u velikoj meri posledica sankcija koje su Turskoj uvedene, zbog podsticanja oružanih sukoba.

Ako se situacija ne stabilizuje u bliskoj budućnosti, onda je sasvim verovatan pravi revolt u turskim oružanim snagama i predsednik Erdogan to veoma dobro razume.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

„Oficiri masovno beže od turske vojske jer niko ne želi da izvrši Erdoganova naređenja zbog njegovih ambicija da oživi Otomansko carstvo. Do kraja godine očekuje se još veći kolaps turske lire i to može dovesti do još jednog pokušaja državnog udara u Turskoj, kao što je već primećeno pre nekoliko godina, jer je u stvari Erdogan sam kriv za situaciju“, napominju analitičari.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here