Home MAGAZIN SAD rasporedile elitnu diviziju u Rumuniji- Spremni za rat sa Rusijom

SAD rasporedile elitnu diviziju u Rumuniji- Spremni za rat sa Rusijom

947
0
SHARE

Američka elitna 101. vazdušno-desantna divizija spremna je za rat sa Rusijom. Ovu informaciju je podelio zapadni vojni ekspert, Piter Sučiju.

Prošlog meseca, snage NATO-a na poligonu u Rumuniji izvele su vežbu „Crni škorpion“, a u manevrima su bila uključena vojna lica iz nekoliko zemalja. Među njima su bili i borci američke 101. divizije, koja je nedavno prebačena u istočnu Evropu.

Prema rečima Sučijua, zapadna vojska se, očigledno, sprema za mogući sukob sa Ruskom Federacijom. Ovo prenosi publikacija „19FortiFive“.

Ekspert je naveo, da je odluka SAD da prebace svoju elitnu jedinicu u istočnu Evropu (u Rumuniju), zbog relativne blizine ove druge Rusiji i Ukrajini. Planirano je i korišćenje ovih trupa u prikupljanju obaveštajnih podataka, i praćenju dejstava ruskih snaga u regionu Crnog mora.

„Spremni smo na sve što nam se nađe na putu, i uveren sam da ćemo završiti svaku misiju koja nam se postavi“, rekao je general-major Džozef Mekgi, komandant 101. divizije.

Nakon početka ukrajinske krize, Rumuniju su SAD pozicionirale kao jednu od najvažnijih platformi za suprotstavljanje Rusiji u južnoj Evropi. Na mnogo načina, zato je Pentagon tamo poslao jednu od svojih borbeno najspremnijih jedinica, koja se odlikuje spremnošću, da u najkraćem mogućem roku angažuje neprijatelja.

U ovom slučaju, vojska Ruske Federacije se smatra potencijalnim protivnikom.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here