Home MAGAZIN RUSIJA ZVANIČNO O POTOPLJENOJ „MOSKVI“! OTKRILI DA NISU SVI MORNARI PREŽIVELI- A...

RUSIJA ZVANIČNO O POTOPLJENOJ „MOSKVI“! OTKRILI DA NISU SVI MORNARI PREŽIVELI- A OVAKO JE MOĆNI RATNI BROD ZAVŠIO NA DNU

425
0
SHARE

Tokom borbe da se spasi brod, jedan vojnik je poginuo, a još 27 članova posade je nestalo, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Jedan član posade raketne krstarice Moskva poginuo je pokušavajući da ugasi požar, dok je 27 mornara nestalo u talasima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije. Iz ministarstva su saopštili da je preostalih 396 mornara evakuisano.

Ovo je prvo zvanično saopštenje o broju žrtava u nesreći na krstarici pod nazivom Moskva.

„Tokom požara 13. aprila, raketna krstarica Moskva je ozbiljno oštećena usled detonacije municije. Pokušaji posade da ugase vatru nisu dali rezultata. Tokom borbe za spasavanje

broda, jedan vojnik je poginuo, dok je 27 članova posade nestalo. Preostalih 396 mornara je evakuisano sa krstarice na brodove Crnomorske flote u okolini i transportovano u Sevastopolj“, navodi se u saopštenju.

Velika većina oficira, vezista i mornara ugovorne službe krstarice Moskva izrazila je želju da nastavi službu na brodovima Crnomorske flote, dodaje Ministarstvo. Ministarstvo

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

odbrane Ruske Federacije saopštilo je i da pruža svu neophodnu podršku i pomoć porodicama i prijateljima poginulih i nestalih.

U noći 14. aprila rusko ministarstvo je izvestilo da je na krstarici Moskva izbio požar, pri čemu je municija eksplodirala. S druge strane, Ukrajinci tvrde da je razlog potonuća moćnog ruskog ratnog broda to što su ga oni pogodili raketama. Šef vojne administracije Odeske oblasti Maksim Marčenko izjavio je da su ukrajinske rakete Neptun ispaljene iz Odese nanele „veoma ozbiljnu štetu“ na Moskvi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here