Home MAGAZIN RUSIJA OBUČILA 300.000 VOJNIKA! Ministar odbrane otkrio vojne planove – spremno više...

RUSIJA OBUČILA 300.000 VOJNIKA! Ministar odbrane otkrio vojne planove – spremno više od 8.000 tenkovskih posada!

319
0
SHARE

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku sa ruskim vojnim vrhom izneo je prve procene o obuci mobilsianih i prve konkretne podatke, prenosi ruski „Sputnjik“.

„Tokom specijalne vojne operacije, Oružane snage Rusije testiraju nove metode borbene upotrebe raketnih trupa i artiljerije. U borbenu obuku novih vojnih formacija uključeno je oko 3.000 instruktora. Angažovano je više od sto poligona na teritoriji naše zemlje i Belorusije. Za dva meseca je obučeno preko 300.000 rezervista, uključujući dobrovoljce“, izjavio je ruski ministar odbrane general armije Sergej Šojgu.

Kako je precizirao, u centrima za obuku je obučeno oko 8.000 posada za borbena vozila i tenkove, jedinica koje će rukovati artiljerijskim sistemima, sredstvima PVO, sistemima za upravljanje bespilotnim letelicama i za elektronsko ratovanje.

“Vojnici su stekli znanja i veštine koje su neophodne za uspešno izvršavanje borbenih i specijalnih zadataka kako samostalno, tako i u okviru jedinice”, rekao je Šojgu.

Jedinice Oružanih snaga Rusije, koje su u stalnoj pripravnosti, sledeće godine treba da budu snabdevene oružjem na nivou od 97 odsto, rekao je Šojgu.

“S obzirom na dodatno izdvojena budžetska sredstva, sledeće godine će se finansiranje državnog odbrambenog naloga povećati praktično 1,5 puta. To će omogućiti da formacije i vojne jedinice u stalnoj pripravnosti budu obezbeđene naoružanjem i opremom na nivou od 97 odsto”, rekao je ministar.

Kako je precizirao, državni odbrambeni nalog za 2022. godinu biće realizovan na nivou od najmanje 99 odsto. Šojgu je saopštio da je važno da se održi maksimalan obim proizvodnje i da se organizuje isporuka naoružanja vojsci i pre predviđenih rokova.

Ministarstvo odbrane Rusije će sledeće godine posebnu pažnju posvetiti kapitalnoj izgradnji u interesu nuklearnih snaga, saopštio je Šojgu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here