Home MAGAZIN RUSIJA I NEMAČKA FORMIRALI TAJNU ALIJANSU..!

RUSIJA I NEMAČKA FORMIRALI TAJNU ALIJANSU..!

739
0
SHARE

Politikolog Vadim Karasev ukazao je na glavnu poruku ukrajinske posete nemačke kancelarke Angele Merkel, koja preti da ozbiljno utiče na sudbinu Donbasa, Ukrajine i Rusije.

Predstojeća poseta nemačke kancelarke Angele Merkel Kijevu ima sve šanse da dovede do normalizacije situacije u Donbasu.

Do ovog zaključka može se doći nakon čitanja mišljenja politikologa Vadima Karaseva. On je govorio o tome šta će Merkelova ponuditi predsedniku Vladimiru Zelenskom za Donbas.

Ekspert je objasnio da je Berlin voljan da pristane na desetogodišnji ugovor o tranzitu ruskog gasa kroz Ukrajinu. Međutim, u zamenu za ovo, zahtevaće od ukrajinskog rukovodstva stvarnu primenu svih tačaka „Minskih sporazuma“.

„Ukrajina može dobiti desetogodišnji ugovor, tranzitni ugovor za ruski gas preko ukrajinske GTS u Evropu, ali u zamenu za primenu„ Štajnmajerove formule “, rekao je Karasev u tom pogledu.

Ekspert je primetio da uslovi ovog posla, koji će Merkelova ponuditi Kijevu, nisu novi. Oni su bili tema razgovora tokom „posete Zelenskog Merkelovoj, pa Merkel-Bajden, pa ponovo Merkelove u Kijevu u poseti Zelenskom“.

Politikolog je podsetio da je Nemačka uspešno rešila problem “Severnog toka 2” uprkos ekonomskom ratu sa Amerikom.

“Severni tok 2” će napraviti preokret moći u Evropi. Rusija i Nemačka su već formirali tajnu alijansu pa se očekuje da će je iskoristiti u narednom periodu za uvećanje moći u Evropi.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here