Home MAGAZIN RUSI UKLJUČILI SISTEME ZA ELEKTRONSKO RATOVANJE– SVI TURSKI DRONOVI OSTALI NA ZEMLJI-...

RUSI UKLJUČILI SISTEME ZA ELEKTRONSKO RATOVANJE– SVI TURSKI DRONOVI OSTALI NA ZEMLJI- NEUPOTREBLJIVI! ZRAČENJE POGODILO I SATELITE U ORBITI!

1051
0
SHARE

Rusija je razmestila moćne sisteme za elektronsko ratovanje duž granice sa Ukrajinom i aktivirala ih.

Ruska vojska počela je da sprovodi snažno elektronsko suzbijanje ukrajinske opreme za elektronsko izviđanje i bespilotnih letelica nakon što je ukrajinska vojska počela da aktivno koristi svoje bespilotne letelice Bairaktar ​​TB2 u Donbasu.

O tome svedoče satelitski podaci, koji pokazuju da je radio-elektronsko zračenje toliko snažno da izaziva smetnje čak i u radu svemirskih letelica.

Satelitski snimak prikazuje hronologiju aktiviranja ruskih sistema za elektronsko ratovanje duž rusko-ukrajinske granice.

Prvi takav slučaj, samo među dokumentovanim, zabeležen je u julu ove godine – nepoznati sistem elektronskog ratovanja koji se nalazi u blizini Rostova na Donu počeo je da potiskuje položaje Oružanih snaga Ukrajine koje se nalaze jugozapadno od granice sa DNR.

Potom je zabeležen još jedan slučaj 29. septembra. Ovoga puta snažno radio-elektronsko zračenje je došlo iz oblasti koja se nalazi južno od Voronježa.

Konačno, bio je i treći slučaj, o kome su govorili ruski mediji, izazvan greškom u radu

sistema elektronske borbe za aktiviranje kompleksa S-400.

Po svoj prilici, to su daleko od svih slučajeva, pošto sateliti snimaju samo moćne izvore elektromagnetnog zračenja u određenom frekventnom opsegu.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Ipak, aktivna upotreba elektronskog ratovanja od strane ruskih trupa očigledno stvara mnogo problema za Oružane snage Ukrajine u pogledu upotrebe udarnih dronova Bairaktar ​​TB2 i opreme za elektronsko i elektronsko izviđanje u Donbasu.

Pitanje je da li će se ostvariti zamišljen scenario uvlačenja Rusije u otvoreni sukob posle napada ukrajinskih snaga na Donbas, jer je očigledno sada jasno da više neće pouzdano raditi ni jedan sistem potreban ukrajinskoj vojsci.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here