Home MAGAZIN PUTIN MINISTRIMA DAO ROK OD 7 DANA: NAROD NEMA NOVCA, CENE RASTU...

PUTIN MINISTRIMA DAO ROK OD 7 DANA: NAROD NEMA NOVCA, CENE RASTU A VI MI PRIČATE BAJKE!

1151
0
SHARE

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je čuđenje, šta rade ministri u situaciji, kada prihodi stanovništva padaju, a nezaposlenost i cene namirnica rastu.

“Realni prihodi su pali za, koliko, tri, 4,3 odsto, a cena šećera je porasla za više od 71 odsto. Ljudi se ograničavaju, jer nemaju novca za osnovne namirnice. Gde vi gledate? To je pitanje! Ovo nije šala”, rekao je Putin, reagujući na izlaganje ministra za ekonomski razvoj Maksima Rešetnjikova o praćenju stanja na tržištu.

“Rekli ste da ‘pratite’, a cene šećera rastu već nekoliko meseci. Znamo da u ovim uslovima opada i kupovna moć stanovništa. Stalno govorimo o tome”, rekao je Putin.

“U uslovima, kada nezaposlenost raste, prihodi se smanjuju, osnovne životne namirnice skupljaju, vi mi pričate bajke o tome šta ćete uraditi. Održavaćete sastanke? Uzdate se u agenciju za antimonopol”, pitao je prisutne šef ruske države.

Putin je primetio da najbrže u svetu raste cena ulja – 30,8 odsto, dok je u Rusiji poskupelo 23,8 odsto.

“Znači, može još da raste. Žitarice su poskupele 19,09 odsto? A kod nas makarone 10,5 odsto, peciva šest odsto. Ako se ne zaustave (cene), i dalje će rasti! A imamo, ako se uzme u obzir prinos ili loša žetva, šećer je već skočio 71,5 odsto. Zato se i zaustavio!

A vi mi ovde pričate bajke o tome šta ste radili sa izvoznicima i proizvođačima. Vaš rad nema nikakve veze s tim!”, rekao je ruski lider.

Putin je dao vladi nedelju dana da reši problem sa rastom cena, prenosi Sputnjik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here