Home MAGAZIN POZNATI UKRAJINSKI POLITIKOLOG: NOVI MINISTAR POČEĆE RAT U DOBASU ALI POSLEDICE OVOGA...

POZNATI UKRAJINSKI POLITIKOLOG: NOVI MINISTAR POČEĆE RAT U DOBASU ALI POSLEDICE OVOGA NEĆE SE DOPASTI NI KIJEVU NI ZAPADU

551
0
SHARE

Mihail Pogrebinski, direktor Kijevskog centra za politička istraživanja i konfliktologiju, vidi ozbiljnu opasnost za narodne republike Donbasa u imenovanju bivšeg potpredsednika vlade Alekseja Reznikova na mesto ministra odbrane Ukrajine.

Govoreći u eteru ukrajinskog TV kanala NewsOne, politikolog je izrazio mišljenje da je imenovanje rođenog Lvovljana na tako visoku poziciju najverovatnije usaglašeno sa stranim specijalnim službama.

Pogrebinski o ovome nema pozitivno mišljenje. Uzimajući u obzir izjave Reznikova o Donbasu, koji je nazvao „kancerogenim tumorom“, dolazi se do zaključka da sve to izaziva osećaj uznemirenosti.

Međutim, glavna opasnost ovog imenovanja leži na drugom mestu. Prema rečima politikologa, Aleksej Reznikov, koji se pokazao kao dobar advokat, nikada u svojim profesionalnim aktivnostima nije imao odnos sa Oružanim snagama.

Nije isključeno da je na mesto ministra odbrane “postavljen” sa konkretnim zadatkom – da započne rat na liniji razgraničenja.

Međutim, primetio je Pogrebinski, jedna pogrešna odluka, jugoistok Ukrajine će planuti

novom snagom. A posledice ovoga neće se dopasti ni Kijevu ni Vašingtonu.

„Katastrofa za birače Zelenskog, kao i za sve Ukrajince, je ono što se dešava sa kadrovskim odlukama u predsednikovom timu, posebno u procesu formiranja kabineta ministara. Imenovanje Reznikova jasno pokazuje da se situacija samo pogoršava “, rezimirao je Mihail Pogrebinski.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here