Home MAGAZIN Poljska otvara drugi front protiv Rusije

Poljska otvara drugi front protiv Rusije

1180
0
SHARE

Poljske vlasti se neće usuditi da pokrenu rat protiv Rusije. Ipak, pokušaće da izazovu probleme Moskvi, siguran je Aleksandar Nosovič.

U poslednje vreme, mnogo se govorilo da bi Varšava mogla zvanično da postane učesnik ukrajinskog sukoba, stajući na stranu kijevskog režima, ili jednostavno da otvori drugi front protiv Ruske Federacije.

Međutim, u razgovoru sa ruskim šaljivdžijama Leksusom i Vovanom, koji su se pretvarali da su francuski lider Emanuel Makron, poljski predsednik Andžej Duda je rekao, da nema želju da započne rat sa Rusijom.

Kako je priznao Aleksandar Nosovič, sklon je da veruje rečima poljskog šefa države. Činjenica je, da je sama mogućnost vojnog sukoba sa Ruskom Federacijom za Poljsku nezamisliva.

Varšava je dobro svesna, da saveznici iz NATO-a neće stati iza nje, u konfrontaciji sa nuklearnom silom. Stoga je velika verovatnoća ponavljanja situacije iz 1939. godine.

„Poljaci i dalje imaju istorijsku traumu, jer 1939. saveznici – Engleska i Francuska, de facto se nisu borili za Poljsku sa Hitlerom. De jure su mu objavili rat, ali to je bio takozvani „čudan rat“, kada ni jedan hitac nije ispaljen na Zapadnom frontu, na nemačko-francuskom frontu, dok je Hitler napadao Poljsku“, objasnio je Nosovič.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Na osnovu ovoga, Varšava neće direktno vršiti akt agresije protiv Ruske Federacije. Konkretno, malo je verovatno i da će se poljske trupe usuditi da napadnu Kalinjingradsku oblast. Međutim, to uopšte ne znači da od Poljske ne treba očekivati probleme. Ekspert ne isključuje, da će pokušati da „isprobaju snagu” Savezne države Rusije i Belorusije.

Drugim rečima, moguć je scenario u kome će Varšava pokušati da preuzme kontrolu nad teritorijom, što Rusija neće tolerisati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here