Home MAGAZIN PAROVIĆ: Iz nastupa Eskobara zaključuje se da je Vučić obećao brzo uklanjanje...

PAROVIĆ: Iz nastupa Eskobara zaključuje se da je Vučić obećao brzo uklanjanje barikada

373
0
SHARE

„Iz nastupa Gabrijela Eskobara jasno se vidi da je Vučić obećao da će barikade sa severu Kosmeta biti brzo uklonjene, a i da će se predstavnici Srpske liste isto tako brzo vratiti u institucije.

Takođe, uočljivo je i to da Amerikanci žele da u proces pregovora pored vlasti iz Beograda uključe i autentične predstavnike Srba sa Kosmeta“, kaže Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Prema njegovim rečima ovo je upravo jedna vrsta poluge koja se pravi na Vučiću, jer nije isključena opcija da Zvonko Veselinović i Milan Radoičić ne požele da i oni budu pregovarači.

Pogotovo jer je jasno da gube apsolutnu vlast koju su prethodnih deset godina imali u enklavi četiri opštine na severu Kosmeta.

„Eskobar je uputio i još jednu značajnu poruku Amerike, a to je da oni žele da u isto vreme reše čitav Zapadni Balkan i integrišu ga u svoju eksluzivnu zonu uticaja. To je ona formula koja je izrečena nedavno na samitu NATO u Bukureštu, a koja podrazumeva izbacivanje Rusije i suzbijanje Kine u regionu.

Zato pored insistiranja na rešavanju pitanja Kosmeta gde je uključena Rusija, druga stvar na kojoj SAD insistira je pitanje energetike.

Otuda vlast u Srbiji ide u pravcu predaje elektroenergetskog sistema američkim korporacijama, jer onaj ko upravlja energijom upravlja i privredom, a to je oblast u kojoj se suzbija kineski uticaj i proteruje ruski“ , ocenjuje sagovornik Danasa.

Parović ističe i da se sve u svemu, nalazimo u prelomnom vremenu.

„Lično mislim da Vučić i njegov režim nisu dorasli izazovu. Oni su previše opterećeni

vezama sa kriminalom i korupcijom i shodno tome su ucenjivi pa će štap koji Amerika drži na njih delovati mnogo opasnije.

Stoga ako želimo da državi sačuvamo bilo kakav manevarski prostor za budućnost mi iz opozicije se moramo okupiti u zajednički politički front sa jasnim ciljem obaranja ove vlasti i potom otvaranja pregovora sa međunarodnom zajednicom, koja inače rizikuje da time da mnogi dogovori koje postignu sa Vučićem budu račun bez krčmara. Jer dogovori sa režimom, ogrezlim u korupciju, su oborivi“, poručuje Parović.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here