Home MAGAZIN OVO SE KRIJE- EVO ŠTA PLANIRAJU SA VAMA! „U VANREDNOM STANJU MINISTAR...

OVO SE KRIJE- EVO ŠTA PLANIRAJU SA VAMA! „U VANREDNOM STANJU MINISTAR MOŽE DA NAREDI OBAVEZNU VAKCINACIJU!“

553
0
SHARE

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da je neophodno uvesti obaveznu vakcinaciju protiv koronavirusa za radnike u zdravstvu, prosveti, policiji i za one koji rade u javnim službama.

„Iako su se političari izgovarali da je obavezna vakcinacija protivustavna, što nije tačno, zaboravljamo na činjenicu da se mi i dalje zakonski nalazimo u vanrednom stanju. To ministru zdravlja daje ogromna ovlašćenja, pa i to da naredi obaveznu imunizaciju“, kazao je Radovanović za list Politika.

Radovanović je rekao da je Krizni štab u „zimskom snu“, iako se znalo da na jesen sledi peti talas koronavirusa.

„Ovaj naš apel je zapravo i pomoć njima da se trgnu iz tog sna i preduzmu nešto jer je nečinjenje u toku epidemije krivično delo“, naglasio je on.

Govoreći o kovid propusnicama, Radovanović je naveo da se s njihovim uvođenjem zakasnilo jer je sada veliki intenzitet zaražavanja.

„Do pre dva dana uveravali su nas kako su svi oni (u Kriznom štabu) jednodušni, da bismo tek sada čuli da su ipak predlagali uvođenje kovid propusnica iako nisu tako govorili javno“, istakao je on.

Radovanović je ocenio da je izostalo ozbiljno informisanje građana o važnosti vakcinacije, a da se na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću može čuti „da se koronavirus leči probiotikom“.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(beta)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here