Home MAGAZIN OTKRIVEN NAJVEĆI LANAC PEDOFILIJE U AMERICI: ZLOSTAVLJANO SKORO 100.000 DECE (VIDEO)

OTKRIVEN NAJVEĆI LANAC PEDOFILIJE U AMERICI: ZLOSTAVLJANO SKORO 100.000 DECE (VIDEO)

492
0
SHARE

Gotovo 90.000 žrtava seksualnog zlostavljanja u američkoj organizaciji izviđača (Boy scouts of America) podnelo je zahtev za nadoknadu štete.

Advokat žrtava Majkl Fau rekao je da je stiglo 88.000 zahteva, a pošto je mogućnost podnošenja još otvorena, očekuje i svih 100.000, preneo je AFP.

„Zapanjeni smo koliko ljudi je zlostavljano u izviđačima, ali i hrabrošću onih koji su spremni da istupe i govore o tome. Slomljena su nam srca jer ne možemo da poništimo njihov bol“, saopšteno je iz američke organizacije izviđača.

Kako su dodali, namerno su omogućili da proces podnošenja zahteva za odštetu bude lako dostupan, kako bi se pomoglo žrtvama da dobiju kompenzaciju.

„Odgovor žrtava koji je usledio bio je veoma uznemirujući. Duboko se izvinjavamo“, saopšteno je iz te organizacije.

Organizacija Boy scouts of America postoji već 110 godina i trenutno ima 2,2 miliona članova između 5 i 21 godine.

Ta organizacija je, posle brojnih optužbi za seksualno zlostavljanje, podnela zahtev za bankrotstvo kako bi izbegla direktnu naplatu štete i istovremeno omogućila njenu isplatu iz kompenzacionog fonda. Vrednost ove organizacije trenutno se procenjuje na milijardu dolara, ali nije poznato koliko su spremni da izdvoje u fond za naknadu štete.

O pedofiliji i seksualnom zlostavljanju u organizaciji izviđača govori se već godinama, a objavljeni su i brojni dokazi o takvim slučajevima u kojima su vođe izviđača optužene.

Većina incidenata nikada nije prijavljena vlastima, već su Boy scouts of America rešavali takve situacije interno, smenama i isključivanjem optuženih iz svojih redova.

Međutim, razmere seksualnog zlostavljanja, sudeći prema broju zahteva za nadoknadu štete su zapanjujuće.

Poređenja radi, protiv Katoličke crkve u Americi, koja je jedna od najtuženijih kada je u pitanju pedofilija, do sada je podneto 11.000 zahteva za odštetu ili tužbi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here