Home MAGAZIN NEŠTO SE KRUPNO SPREMA: STOTINE RUSKIH NAJELITNIJIH TENKOVA T-90 DOPREMLJENO U SIRIJU

NEŠTO SE KRUPNO SPREMA: STOTINE RUSKIH NAJELITNIJIH TENKOVA T-90 DOPREMLJENO U SIRIJU

922
0
SHARE

Rusija, Sirija i Iran rasporedili su stotine tenkova u Siriji i verovatno se pripremaju za pokretanje velikih vojnih operacija u zemlji.

Kako se ispostavilo, radi se ne samo o naoružavanju ruske vojske, već i o prebacivanju teških oklopnih vozila iranskim trupama koje nameravaju da učestvuju u ofanzivi, o čemu svedoče fotografije objavljene na kineskom portalu Sohu.

Prema nedavnom izveštaju Al-Jazeere na Bliskom Istoku, s obzirom na stabilnost u Siriji, ruska odbrana je iranskoj vojsci i grupama u Siriji isporučila veliki broj tenkova, oklopnih borbenih vozila itd.

Ovo uključuje iranske oružane snage u provinciji Deir Ezor. Zapadni analitičari rekli su da je to državna pomoć Rusiji od iranskih oružanih snaga u Siriji.

U isto vreme, ovo je velika stvar i T-90 su najelitniji tenkovi u ruskoj vojsci.

Osoba upoznata sa ovom problematikom rekla je da je u to vreme Rusija pružala Iranu

veliku količinu osnovne vojne opreme, a nameravala je da udruži snage sa Iranom u Siriji kako bi u potpunosti proterala američku vojsku i njene saveznike iz Sirije.

Istovremeno, sirijski mediji su objavili i nekoliko fotografija tenka T-90, opremljenog za iransku brigadu.

Čak je i Sirija javno kontaktirala oružane snage Irana i Iraka kako bi sprovele vojne patrole u ​​istočnoj regiji, kako bi zajednički odatle proterali antivladine oružane snage “, izveštava Sohu, pozivajući se na bliskoistočne medije.

Prema saznanjima, ruski brod Saratov prešao je Bosfor sa 150 teških tenkova i oklopnih transportera, kao i ostalog oružja i municije.

Rusija je tako poslala još jednu veliku seriju tenkova i oklopnih transportera u Sirijsku arapsku republiku, povećavajući podršku sirijskim oružanim snagama.

Da podsetimo, u februaru je Turska izgubila najmanje 62 vojnika ubijena u Siriji, gotovo 100 vojnika je ranjeno, desetine turskih oklopnih vozila su uništene, a više od deset bespilotnih letelica je oboreno.

Vašington je više puta optuživao Moskvu za umešanost u smrt turskih vojnika, ali Rusija odbacuje te navode.

Početkom marta, predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan sklopili su sporazum na osnovu kojeg je u zoni deeskalacije Idliba proglašeno primirje.

Sirijski predsednik Bašar el-Asad kasnije je rekao da će, ako američka i turska vojska ne napuste zemlju, Damask početi da koristi silu.

Razlog rusko-turskih pregovora bilo je naglo pogoršanje situacije u Idlibu, gde je u januaru počela masovna ofanziva sirijske vojske na položaje naoružane opozicije i terorista.

Vladine snage zauzele su gotovo polovinu zone deeskalacije Idliba i iza sebe ostavile brojne turske osmatračke položaje.

Nakon toga, Ankara je naglo povećala svoj vojni kontingent u regionu i pokrenula operaciju „Prolećni štit“ za potiskivanje sirijskih trupa. Tursku podržavaju i militanti koji su joj odani.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here