Home MAGAZIN NEMCI U ŠOKU: RUSI NEĆE DA IM PRODAJU GAS ČAK I AKO...

NEMCI U ŠOKU: RUSI NEĆE DA IM PRODAJU GAS ČAK I AKO PLATE U RUBLJAMA

498
0
SHARE

Gazprombanka je odbila plaćanje u rubljama za ruski gas od nemačke kompanije Gazprom Marketing & Trading Ltd. Ukrajinska analitičarka Tatjana Montjan objasnila je zašto je to moglo da se desi.

Kako je ukrajinska analitičarka i blogerka Tatjana Montjan primetila na svom Telegram kanalu, nemačka savezna vlada je bila zbunjena kada je saznala da je Gazprombanka odbila plaćanje od Gazprom Marketing & Trading Ltd za isporuke gasa Nemačkoj.

Odbijanje se dogodilo čak i uprkos činjenici da je izvršeno u rubljama preko posebnog računa.

„I zaista, zašto nam to rade ovi Rusi, praveći se da ništa ne razumeju, dragi nemački partneri“, podsmeva se analitičarka.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Prema rečima Tatjane Montjan, Rusija je s razlogom odbila nemačku isplatu.

Činjenica je da je Gazprom Marketing & Trading Ltd, zajedno sa oko četiri desetine drugih kompanija, deo podružnice Gazprom Germania, koju je pre dve nedelje zaplenila nemačka vlada.

A sada su nemački biznismeni i zvaničnici pokušavali da plate Ruskoj Federaciji za nove isporuke gasa novcem koji je ukraden od ruskog Gasproma upravo preko zaplenjene firme.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

„Ponekad još uvek mogu da se čudim bezgraničnoj bezobrazluku. Mislim da su ovoga puta uvaženi nemački partneri svojim bezobrazlukom uspeli da probiju vrlo debelu kožu rukovodstva Gasproma, što ni oni nisu mogli da izdrže.

Po svemu sudeći, ono najzanimljivije u ratu sa sankcijama već počinje. Rusija je ipak odlučila da ide do kraja“, navodi analitičarka.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here