Home MAGAZIN NE SLUTI NA DOBRO: RUSIJA NA OBALE SIRIJE POSLALA JOŠ TRI PODMORNICE...

NE SLUTI NA DOBRO: RUSIJA NA OBALE SIRIJE POSLALA JOŠ TRI PODMORNICE NAORUŽANE KRSTAREĆIM RAKETAMA!

479
0
SHARE

Još tri podmornice poslate su u rusku pomorsku bazu u Siriji.

Moskva je poslala tri podmornice ruske mornarice u istočni deo Sredozemnog mora. Trenutno je poznato da su tri ruske podmornice, a govorimo o dizel-električnim podmornicama „Petropavlovsk-Kamčatski“, „Volhov“ i „Krasnodar“, viđene kako se kreću prema sirijskoj obali.

Pretpostavlja se da će najmanje jedna ruska podmornica krenuti prema Sueckom kanalu.

Druge dve će se verovatno pridružiti ruskoj pomorskoj grupi u Siriji, barem ranije, planirana rotacija snaga nije bila prijavljena.

Nedavno je Rusija aktivno napadala teroriste u sirijskoj provinciji Idlib. Istovremeno, uzimajući u obzir početak ozbiljnih sukoba u Dari na jugozapadu Sirije, postoji mogućnost da ruske podmornice mogu učestvovati u napadu na militante, iako se to u poslednje vreme nije praktikovalo, pošto se ruske Vazdušno -kosmičke snage prilično dobro snalaze sa takvim zadacima.

Zvaničnih komentara Ministarstva odbrane Rusije i komande Ratne mornarice Rusije o ovom pitanju još nema, međutim, napredovanje ruskih podmornica u Sredozemno more već je učinilo NATO nervoznim, budući da se ruske podmornice stalno prate, uključujući i avionsko praćenje i osmatranje.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here