Home MAGAZIN „NARKO- SRBIJA“: ŠTA ZNAMO A ŠTA JE JOŠ MISTERIJA U DRUGOM PADU...

„NARKO- SRBIJA“: ŠTA ZNAMO A ŠTA JE JOŠ MISTERIJA U DRUGOM PADU DARKA ŠARIĆA

434
0
SHARE

Danilo Stojanović i Milutin Radovanović su policijski službenici MUP koji su u žižu pažnje javnosti dospeli nakon video snimka na kojem se vidi kako na Cvetnom trgu prebijaju načelnika Interpola.

Ipak, ovaj duo je uspeo da pobegne uoči velikog hapšenja, što je podstreklo sumnju da postoji još „krtica“ u policiji, koji su upozorili svoje kolege. Stojanović je uhapšen u Crnog Gori, kada je pokušao da pešaka pobegne u Albaniju. Gde je njegov partner u zločinu, još uvek se ne zna zvanično, iako postoje pojedini navodi da je Radovanović odustao od bekstva i želi da se preda.

Pre tri dana, njih je stiglo i prebijanje u centru Beograda, te je podignuta optužnica protiv dvojice policajaca, kada su u bašti kafića nasrnuli na kolegu M.V.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Šarićev i član valjevske grupe

Aleksandar Bošković, kum Duška Šarića i jedan od pripadnika organizovane kriminalne grupe njegovog brata Darka, sumnjiči se da je davao logističku podršku za postavljanje

bombe ispod džipa Gorana Nikolaševića. Bošković se na optuženičkoj klupi nalazi i u slučaju „valjevske grupe“, kojoj se sudi već 12 godina, a koga tužilaštvo tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i iznudu.

Međutim, nakon što je u odvojenom postupku oslobođen za ta dela, a Apelacioni sud ukinuo presudu, Boškoviću je gotovo dve godine bilo teško ući u trag, budući da se retko pojavljivao na suđenjima, dok su sudije, iz nekog razloga, to tolerisale.

Da su ista imena isprepletena među najvećim kriminalnim grupama vidi se i u ovom slučaju – vođa valjevske grupe Zoran Jeličić, koji je u bekstvu, tvrdio je da mu se ubistvo smešta i da to radi upravo Nebojša Joksović – pomenuti svedok saradnik.

Misterija sudije

Prvobitno je u medijima osvanula vest da su među privedenim osobama iz Šarićevog klana i sudije. Prema saznanjima portala Nova.rs. troje sudija Apelacionog suda je privedeno na informativni razgovor, premda niko ovu informaciju niti demantuje niti potvrđuje. Predmet je, kažu izvori, u tom smeru prazan.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Čuđenje i postavljanje pitanja zbog čega bi sudije bile ispitivane u vezi kriminalne grupe bi bilo opravdano da u pitanju nije slučaj u koji je umešano više službenika MUP, kao i činjenica da je Šarić iz pritvora organizovao grupu i koristio satelitske telefone. A to zasigurno nije mogao sam, kao ni bez podrške onih koji uživaju najveće službene položaje.

Poternica za petoricom

Lista pripadnika Šarićeve „nove kriminalne grupe“ je podugačka, a čini se kao i da će se u budućnosti nadograđivati. Prvobitno je bila raspisana poternica za šest osoba, ali se u međuvremenu policajac Stojanović predao. Na spisku onih u bekstvu su Bojan Stanojković – kum Darka Šarića, policajac Milutin Radovanović, Nikola Spasojević poznat kao crnogosrki kriminalac od maloletnih dana, kao i Stefan Andrejić i Marko Vukić.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Iako je praktično korak po korak bilo najavljivano Šarićevo „puštanje na slobodu“, nakon gotovo osam godina provedenih u pritvoru, čini se da je ponovni pad Šarića iznenadio i sam MUP. Šarić u kućnom pritvoru nije proveo ni punih tri meseca, a sada mu je ponovo određen pritvor – po ko zna koji put.

U novoj turi hapšenja Šarića na teret mu se stavljaju najteža krivična dela – poput teškog ubistva Milana Milovca zvanog Cigla, nekada najbližeg Šarićevog saradnika. Međunarodna akcija nije izuzela ni Hrvatsku, u kojoj je paralelno sa Plevljakom uhapšen i Petar Ćosić, takođe osumnjičen za ubistvo Cigle.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here