Home MAGAZIN „NARKO- SRBIJA“: ŠTA ZNAMO A ŠTA JE JOŠ MISTERIJA U DRUGOM PADU...

„NARKO- SRBIJA“: ŠTA ZNAMO A ŠTA JE JOŠ MISTERIJA U DRUGOM PADU DARKA ŠARIĆA

392
0
SHARE

Prošlo je devet dana od početka druge sezone „slučaja Šarić“ – velikog hapšenja narko-bosa, označenog vođom organizovane kriminalne grupe, za čijim se pripadnicima i dalje traga. Šarić je među svojim saradnicima imao najmoćnije – od advokata do policajaca.

Ponovno hapšenje Plevljaka je izazvalo buru reakcija u javnosti, jer je nedavno pušten u kućni pritvor, a sada mu se na teret stavlja i ubistvo. Zvanične informacije koje su priložene javnosti su prilično šture – šta do sada stvarno znamo o velikoj akciji protiv Šarića?

Sa Šarićem pali i najbliži saradnici

U burnoj prošlosti Darka Šarića javnost je imala prilike da vidi da njegove advokate ne prati sreća. U međunarodnojj akciji Europola i Eurodžasta uhapšen je Plevljak kao vođa klana, a sa njim je pao i advokat Dejan Lazarević, već treći pravni zastupnik Šarića koji je zbog svog klijenta krivično gonjen.

Na teret mu se stavlja da je kao branilac Šarića neposredno ili preko kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom Skaj, sa Pljevljakom dogovarao postavljanje eksplozivne naprave na vozilo Gorana Nikolaševića, te da je organizovao da Goran Nikolašević za ovo krivično delo optuži Nebojšu Joksovića, a sve sa ciljem da se protiv Nebojše Joksovića pokrene krivični postupak i da se na taj način diskredituje kao svedok saradnik u prethodnim postupcima koji se vode protiv Šarića – za šverc kokaina i pranje novca.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Takođe, kako se sumnja, Lazarević se po nalogu Šarića sastajao sa policajcem Duškom Mirkovićem, kako bi dobijao poverljive podatke o operativnim obradama protiv pripadnika ove organizovane kriminalne grupe i podatke o postupanju policajaca povodom krivičnih prijava podnetih protiv Nebojše Joksovića.

Ipak, hapšenje Šarićevog advokata nije bilo iznenađenje, s obzirom na to da je sam

predsednik Aleksandar Vučić nedavno praktično „najavio“ hapšenje Lazarevića, nazivajući ga „mafijaškim advokata“ i kako samo čeka da „pređe granicu“.

Pao huligan Uroš Mišić

Uroš Mišić, koji je promenio prezime u Radovanović, postao je poznat u javnosti, kada je 2007. na utakmicu stavio zapaljenu baklju u usta žandarmu Nebojši Trajković. Iako je prvo osuđen na deset godina, on se već 2012. godine našao na slobodi.

Uhapšen i inspektor iz SBPOK

U međunarodnoj akciji nisu izuzeti ni službenici MUP, a istog dana kao i Plevljak uhapšen je Duško Mirković, policajac koji se navodno sastajao sa advokatom Lazarevićem. Jasno je da Darko Šarić, kao iskusni narko-bos, sa pozamašnim dosijeom ume da izabere saradnika, te ne iznenađuje što se među njima našao i inspektor.

Osumnjičeni Duško Mirković je radio kao kriminalistički inspektor i to baš za suzbijanje organizovanog kriminala, što čini situaciju dodatno ironičnom. On se sumnjiči da je Lazareviću davao poverljive podatke koji se odnose na tajno praćenje i nadzor određenih osoba, ali i informacije o svedoku saradniku u prethodnim postupcima protiv Šarića Nebojši Joksoviću – kojeg je Plevljak na više načina pokušao da diskredituje.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Pored Mirkovića, istog dana je uhapšen i Danilo Odović, označen kao obezbeđenje Darka Šarića.

Duo koji je tukao načelnika Interpola

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here