Home MAGAZIN MRAČNA PROGNOZA AMERIKANACA: JEDAN METAK NA GRANICI POLJSKE I BELORUSIJE BI MOGAO...

MRAČNA PROGNOZA AMERIKANACA: JEDAN METAK NA GRANICI POLJSKE I BELORUSIJE BI MOGAO DA ZAPALI SVET

896
0
SHARE

Migrantska kriza na granici Belorusije i Poljske može rezultirati oružnim sukobom u koji će Rusija biti uvučena, napisao Andreas Klut u svojoj kolumni za „Blumberg“.

Po njegovom mišljenju, Minsk i Moskva mogu krenuti u eskalaciju konflikta.

„Beloruski i poljski vojnici na granici već su ispalili hice upozorenja, sudeći po svemu, prazne. Međutim, samo jedan metak, slučajno ili namerno ispaljen, da nekog pogodi, u ovoj napetoj situaciji može izazvati rafalnu vatru“, smatra Klut.

Komentator smatra da će, nakon što između beloruskih i poljskih graničara doći do razmene vatre, oni zatražiti pomoć od svojih saveznika.

„Belorusija će formalno pozvati u pomoć pojačanje iz Rusije, a Poljska će iskoristiti ugovorene obaveze iz NATO-a“, pretpostavio je autor teksta.

Knut je zaključio da SAD, NATO, EU i njihovi partneri treba da ubede Rusiju da „ne podiže ulog“.

Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra. Nekoliko hiljada migranata došlo je do belorusko-poljske granice i ne napušta pograničnu zonu. Neki od njih pokušali su da uđu u Poljsku razbijajući ogradu od bodljikave žice.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here