Home MAGAZIN Merkelova nije slučajno napravila skandal- Rusija je shvatila šta mora da učini..

Merkelova nije slučajno napravila skandal- Rusija je shvatila šta mora da učini..

598
0
SHARE

Glasno priznanje bivše nemačke kancelarke Angele Merkel, o namernoj obmani Rusije od strane Zapada sporazumima iz Minska, je jasan plan, ocenio je nemački politikolog Aleksandar Sosnovski.

Obraćajući se u studiju Vladimira Solovjova, stručnjak je odmah odbacio verziju sa slučajnim lapsusom Merkelove. Kao veoma iskusan političar, bivši predsednik Savezne vlade Nemačke, ume da se savršeno kontroliše i da ne govori previše.

Pretpostaviti da je na tako netrivijalan način bivša kancelarka pokušala da se osveti onima „koji su je gurnuli“, prema Sosnovskom takođe je nemoguće.

S tim u vezi, politikolog smatra da je Angela Merkel namerno nastojala da zaoštri situaciju kako bi približila predratnu fazu.

„Njena fraza je sahrana diplomatije kao takve, odnosno samog koncepta „sporazuma“, o kome neki ljudi u Rusiji mogu da sanjaju. Ovo je korak nakon kojeg je svima postalo jasno, između Rusije i Zapada nema ničega, nema pregovora, partnerstva, nade u pomirenje“, rekao je Sosnovski.

Bio je to dobro osmišljen plan, kada je Merkelova zapravo povukla liniju fronta. Time je Rusiji učinila veliku uslugu. Bivši kancelar je jasno stavio do znanja da je došlo do suštinskih promena u konfrontaciji Zapada i Rusije.

Zapravo, sada su sve maske skinute, koju više neće moći da ignorišu ni pristalice takozvane partije mira u Moskvi. A to znači, da Rusija nema druge opcije, osim kako da dovede do svog logičnog kraja „specijalnu vojnu operaciju“ pokrenutu 24. februara u Ukrajini.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here