Home MAGAZIN Mekgregor: Amerika poslala Putinu signal da će u Ukrajini ratovati do kraja

Mekgregor: Amerika poslala Putinu signal da će u Ukrajini ratovati do kraja

359
0
SHARE

SJEDINJENE Države su dale znak ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da ne nameravaju da učestvuju u mirnom rešavanju ukrajinske krize, već da čekaju njen vojni kraj, izjavio je pukovnik Daglas Mekgregor, bivši savetnik šefa Pentagona.

„Ishod sukoba biće određen na ratištima na teritoriji Ukrajine <…> jer SAD neće sarađivati i pregovarati da bi se razrešila situacija“, naglasio je.

Prema pukovniku, malo je verovatno da će Pentagon dozvoliti Kijevu da koristi američko oružje za napade na rusku teritoriju.

Mekgregor smatra da će sukob verovatno biti okončan pre nego što Oružane snage Ukrajine dobiju neophodne projektile.

On smatra da je u interesu Zelenskog da postigne prekid vatre uz posredovanje Vašingtona, pošto ukrajinske Oružane snage trpe ozbiljne gubitke, a verovatnoća ruske ofanzive je prilično velika.

Prema Mekgregoru, Bela kuća je jasno stavila do znanja da neće pristati da Ukrajina pođe primirje jer bi to u stvari jednako priznavanju poraza.

„Sjedinjene Države nikada neće priznati vlastite greške niti da su njihove akcije dovele do smrti stotina hiljada Ukrajinaca i primorale milione njenih građana da pobegnu iz zemlje u potrazi za azilom“.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here