Home MAGAZIN MARKO ĐURIĆ NAPRAVIO NEVIĐENI SKANDAL- OBJAVIO RAT RUSIJI

MARKO ĐURIĆ NAPRAVIO NEVIĐENI SKANDAL- OBJAVIO RAT RUSIJI

913
0
SHARE

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić oštro je noćas odgovorio portparolki Ministarstva spoljnih poslova Rusije Mariji Zaharovoj koja je komentarisala fotografiju predsednika Srbije u Beloj kući.

Zaharova je kasno sinoć na Fejsbuku objavila dve fotografije, jednu ispod druge. Prva je slika predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ovalnom kabinetu, dok sedi na stolici ispred velikog stola za kojim je predsednik SAD Donald Tramp, a druga je slika iz poznate scene filma „Niske strasti“ u kojoj glumica Šeron Stoun sedi prekrštenih nogu na ispitivanju u policiji.

„Ako su vas pozvali u Belu kuću, a stolicu postavili kao da ste na saslušanju, sedite kao na slici broj 2. Bez obzira ko ste. Verujte mi“, napisala je Zaharova.

Đurić joj je ubrzo oštro odgovorio, rekavši da Vučić nijednu ružnu reč protiv Rusije nije rekao, čak ni u Beloj kući, a da je na prijem kod ruskog predsednika Vladimira Putina čekao i po sat i po vremena.

“A zamisli taj predsednik nijednu ružnu reč protiv Rusije nije rekao, čak ni na tom mestu. A zamisli taj predsednik je kod ruskog predsednika i po sat i po vremena čekao na prijem i nikada nije tražio posebnu stolicu, a ja Vam ne dozvoljavam da napadate ponosnu Srbiju. Sram Vas bilo!”, napisao je Đurić juče na svom Tviter profilu.

On je danas dodao da je “kupovina tečnog naftnog gasa izbačena iz tog sporazuma samo na insistiranje čoveka koji je sedeo u toj stolici”. “Sram da Vas bude još sto puta”, napisao je Đurić.

Socijalne mreže su buknule na ovu objavu Đurića i skoro svi komentari su negativni po njega.

Đurić, član srpske delegacijena ovonedeljnim pregovorima s Kosovom u Vašingtonu, uz tu poruku je okačio objavu Zaharove sa Fejsbuka.

Slika Vučića iz Bele kuće koju je Zaharova okačila dobila je tokom jučerašnjeg dana dosta pažnje u pojedinim medijima i na društvenim mrežama.

Više opozicionih srpskih političara i brojni građani kritikovali su je kao ponižavajuću i upoređivali je s fotografijama sa sastanaka u Beloj kući na kojima bivši američki predsednici i nekadašnji lideri Jugoslavije i Srbije sede jedni pored drugih.

Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti u petak su se u Beloj kući obavezali na normalizaciju ekonomskih odnosa. Oni su u prisustvu Trampa potpisali gotovo iste verzije dokumenta nazvanog „Ekonomska normalizacija“ koje se razlikuju samo u poslednjoj od 16 tačaka.

(Beta)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here