Home MAGAZIN MAKRON UPOZORAVA FRANCUZE: Sledi kraj obilja i nemara

MAKRON UPOZORAVA FRANCUZE: Sledi kraj obilja i nemara

350
0
SHARE

Francuski predsednik Emanuel Makron upozorio je Francuze na veliku promenu, koja će doneti kraj obilja i nemara.

„Doživljavamo veliku promenu“, upozorio je šef države, misleći na nedavnu seriju ozbiljnih kriza, od Ukrajine do suše, govoreći na početku sednice vlade. Verovatno uvidevši da dolazi kraj obilja Makron je to i izjavio.

„Možda se čini da je trenutak u kojem živimo strukturiran nizom ozbiljnih kriza i moguće je da neki našu sudbinu vide kao stalno upravljanje krizama ili vanrednim situacijama. Što se mene tiče, verujem da je ono kroz šta prolazimo više velika promena ili veliki preokret“, izjavio je Emanuel Makron tokom govora pred svojim ministrima, koji je ovoga puta odlično prenošen.

Poziva ministre da ne podležu demagogiji

Na ovu situaciju „naši sunarodnici bi mogli da reaguju sa velikom uznemirenošću“, rekao je Makron i zbog toga pozvao članove vlade da „stvari imenuju veoma jasno i bez katastrofalnog“. Očekujem od vlade da poštuje datu reč i obaveze koje smo dali naciji“, dodao je on.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Predsednik je pozvao svoje ministre da ne podležu demagogiji i da budu ozbiljni i kredibilni. „Uvek može izgledati privlačno reći ono što ljudi žele da čuju, ali prvo se morate zapitati da li je to efikasno i korisno“, dodao je on.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here