Home MAGAZIN LUKAŠENKO ĆE KRENUTI NA KIJEV?! Britanski general izneo šokantne podatke…

LUKAŠENKO ĆE KRENUTI NA KIJEV?! Britanski general izneo šokantne podatke…

457
0
SHARE

Penzionisani britanski general Šon Bel izneo je za Skaj njuz mišljenje o tome da li je verovatan novi kopneni napad ruskih trupa na Kijev u narednim mesecima.

„Sastavni deo ovog posla je da stalno preispitujete vojne opcije, razmatrate najgori mogući scenario koji bi mogao da se desi i razrađujete načine kako bi ste na to reagovali. Kijev je nesumnjivo ključni centar Ukrajine. Drugim rečima, on je izvor moći za Volodimira Zelenskog i zato će sigurno opet biti meta za Rusiju“, rekao je Bel.

Bel smatra da bi novi napad na Kijev stigao iz Belorusije.

„Postoji mnogo faktora koji Rusiji otežavaju ovakvu ofanzivu, a jedan od njih je geografski, jer je Rusija udaljena od Kijeva. Ako bi izveli ovakav napad, morali bi da ga pokrenu iz Belorusije“, izjavio je general.

Penzionisani britanski general tvrdi da je vojska Belorusije protiv mešanja u ukrajinski sukob.

„Prilično je jasno da je Aleksandar Lukašenko prirodni politički saveznik Vladimira Putina, ali beloruski narod i vojska su jasno stavili do znanja da uopšte ne žele da se mešaju u ovaj rat“, rekao je Bel.

U Ukrajini takođe strahuju od mogućeg ulaska Belorusije u rat.

Komandant Združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine general-potpukovnik Sergej Naev smatra da će tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina Belorusiji biti reči o širem angažovanju Oružanih snaga Belorusije u ratu protiv Ukrajine

„Nedavno je šef Kremlja održao zvaničan sastanak sa rukovodstvom Oružanih snaga Ruske Federacije, tokom kojeg je razmotrio predloge vojne komande za bližu i srednjoročnu perspektivu. On je odmah nakon toga planirao sastanak sa rukovodstvom Republike Belorusije, koji će se održati uskoro. Po našem mišljenju, tokom ovog sastanka biće razrađena pitanja dalje agresije na Ukrajinu i većeg angažovanja Oružanih snaga Republike Belorusije u operaciji protiv Ukrajine,“ smatra general Naev.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here