Home MAGAZIN KIJEV NEĆE PREŽIVETI FEBRUAR? Ukrajinci otkrili PRAVI RAZLOG povlačenja iz Hersona

KIJEV NEĆE PREŽIVETI FEBRUAR? Ukrajinci otkrili PRAVI RAZLOG povlačenja iz Hersona

582
0
SHARE

Rusija je rasporedila grupu povučenu iz Hersona u najbliže oblasti, dopunjavajući front mobilisanim regrutima, izjavio je Igor Lapin, poslanik Vrhovne rade prošlog saziva, a sada komandant specijalnih snaga ukrajinske vojske.

„Taj deo ljudstva koji je povučen iz Hersona, Rusi će sigurno negde koristiti. Oni ne mogu samo da sede u stepi, jer stepa nije najbolje mesto za skrivanje, najbliže im je Zaporožje.

Mislim da su ovim trupama delimično pojačali pravac ka Bahmutu, a drugi deo poslali prema Zaporožju, dok su ostali poslati da kopaju odbrambene linije kod Melitopolja i Mariupolja“, tvrdi komandant specijalnog bataljona Oružanih snaga Ukrajine.

Mobilisani regruti, koji su obučavani od početka mobilizacije, i to ne samo u Rusiji, doprineli su i povećanju ofanzivnog kapaciteta ruske vojske, izjavio je Lapin.

On tvrdi da su neki od mobilisanih prebačeni na teritoriju Belorusije, „da bi ih Lukašenko nahranio, obukao, dao im neka vozila…“

Prema njegovim rečima, sve su to „komponente velikog plana kog priprema neprijatelj“.

„Siguran sam da će se njihova mobilizacija i obuka nastaviti, stvoriće prilike za određene ofanzivne akcije u februaru. Ako sedimo mirno, damo im priliku da se učvrste, preokrenu i napreduju, onda nas čeka veoma težak period“, dodao je Lapin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here