Home MAGAZIN KEDMI: “Sprema se nešto veliko, vojska Rusije počinje veliku operaciju”

KEDMI: “Sprema se nešto veliko, vojska Rusije počinje veliku operaciju”

416
0
SHARE

Vojno-politički ekspert, politikolog Jakov Kedmi u svom Telegram kanalu napisao je da Oružane snage Rusije pripremaju veliku operaciju u regionu Nikolajeva i Krivog Roga.

Ruske oružane snage spremaju nešto veliko na području Nikolajeva i Krivog Roga, rekao je Jakov Kedmi, vojno-politički stručnjak i bivši šef izraelske Nativ službe.

Fotografija i snimak dolaska ruskih tenkova u Hersonsku oblast masovno kruže društvenim mrežama. Oni se kreću ka Krivom Rogu i Nikolajevu.

„Teško je proceniti njihov broj, ali oklopna vozila već treći dan ne prestaju da se kreću. Dan i noć. Ruske trupe najverovatnije spremaju nešto veliko“, napisao je Kedmi na Telegram kanalu.

Podsetimo, lider Čečenije Ramzan Kadirov je, pokazujući snimke uništavanja militanata u Kamiševahu, naglasio da su Oružane snage Rusije počele da primenjuju novi plan u specijalnoj operaciji.

Ranije je Jakov Kedmi, na kanalu Solovjov LIVE, prokomentarisao jedina dva moguća scenarija za razvoj situacije u Ukrajini.

 Prema prvoj opciji, ruska vojska će doći do zapadnih granica Ukrajine i uspostaviti potpuno novi poredak na celoj nezavisnoj teritoriji, uz uključenje značajnog dela zemlje u sastav Ruske Federacije.

Druga opcija, za koju se, prema rečima voditelja, zalažu neke snage i političari, jeste neka vrsta popravljanja statusa kvo nakon oslobođenja Donbasa potpisivanjem „mirovnog sporazuma“ sa kijevskim režimom.

Kedmi za te predloge kaže sledeće:

„Čisto objektivno, ako posmatramo situaciju sa vojne tačke gledišta i sa političke tačke gledišta… Ništa ne može sprečiti rusku vojsku da okupira celu Ukrajinu, celu teritoriju Ukrajine i potpuno uništi ukrajinsku vojsku i što bi dovelo do pada ovog režima.

Ovo je u mogućnosti vojske Rusije. Sve ostalo zavisi od njene odluke, odluke rukovodstva.

Svaka odluka koja je manja od ove značiće da rukovodstvo ili ne razume dovoljno situaciju, ili smatra da Rusija nema dovoljno snage da je sprovede.

Ovo bi značilo da je Rusija mnogo slabija nego što se čini i prijateljima i protivnicima. Niko ne voli slabe“, rekao je Kedmi, objašnjavajući ekstremnu negativnost „druge opcije“.

Osim toga, ekspert je primetio da će se svaki deo Ukrajine koji ostane pod kontrolom prozapadnih majdanskih vlasti odmah pretvoriti u „vojnu bazu protiv Rusije“ punjenu najsavremenijim vrstama naoružanja, što se ne sme dozvoliti.

Osim toga, Jakov Kedmi  je ranije predložio da se po završetku ruske specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije, umesto jedne Ukrajine, na mapi formiraju dve države.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here