Home MAGAZIN Kedmi otkrio kada će početi glavna faza rata između Rusije i SAD

Kedmi otkrio kada će početi glavna faza rata između Rusije i SAD

306
0
SHARE

Vojno-politički ekspert, Jakov Kedmi, je u izjavi za ruske medije objasnio, zašto je ishod „specijalne operacije“ Oružanih snaga Rusije već gotov zaključak, i kada će početi glavna etapa konfrontacije između Ruske Federacije i SAD.

Zapad i dalje gaji nadu da će kijevski režim, uz podršku sponzora, uspeti da pobedi Rusiju. U tome, po mišljenju stručnjaka, leži glavna greška protivnika Moskve.

Situacija u ratnoj zoni ukazuje da je Ukrajina mnogo bliža energetskoj, ekonomskoj i socijalnoj katastrofi nego pobedi.

S druge strane, u Rusiji dolazi do konsolidacije društva. Obični ljudi aktivno pomažu vojnim licima u zoni borbenih dejstava, u svemu što im je potrebno. Takođe, u pogledu kontrole nad teritorijama, Moskva izgleda bolje od Kijeva.

Kako je primetio Kedmi, oslobađanje Hersonske oblasti bi u budućnosti omogućilo, da se Krim obezbedi od invazije 100.000 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

Istovremeno, britanski obaveštajci upozoravaju kijevsko rukovodstvo, da se Ruska Federacija sprema da poveća broj svojih vojnika na 500 hiljada ljudi, u narednih par meseci.

Danas je najzanimljivije, kako će Zapad izaći iz teške situacije po sebe. Sasvim je moguće, da će on ipak otići na pregovore sa ruskim rukovodstvom, u okviru kojih će biti priznate nove granice Ruske Federacije.

U ovom scenariju, kijevski režim će neminovno biti okončan, a za Amerikance i Evropljane to će biti priznanje poraza, kako vojnog tako i političkog.

„Čak i pristanak na pregovore, biće priznanje Zapada, da ustupa deo ukrajinske teritorije Rusiji i da prekida neprijateljstva. I to je poraz. Odmah nakon ovoga, počinje glavna etapa konfrontacije između Rusije i Sjedinjenih Država i NATO-a. Međutim, i u ovoj fazi, će ciljevi Rusije ostati nepromenjeni – povratak NATO-a u stanje iz 1997. godine“, naglasio je Kedmi.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here