Home MAGAZIN „INSAJDER“ ODGOVORIO NA NAPADE Dr KONA I POTPUNO GA RAZOTKRIO- ALI NE...

„INSAJDER“ ODGOVORIO NA NAPADE Dr KONA I POTPUNO GA RAZOTKRIO- ALI NE SAMO NJEGA..

1456
0
SHARE

“Neprijatno sam iznenađena opasnom zamenom teza dr Predraga Kona koja mu se, na žalost, na ovu temu ne dešava prvi put”.

Ovo za “Blic” kaže Brankica Stanković, odgovorna urednica i autorka “Insajdera”, reagujući na današnju izjavu dr Predraga Kona koji je, između ostalog rekao da je emisija “Kupoprodaja zdravlja”, koju je “Insajder” svojevremeno emitovao, uticala na pad poverenja u vakcinaciju.

Brankica Stanković, međutim kaže za “Blic” da bi dr Kon morao da zna “da svi mi u redakciji “Insajder” ulogu medija doživljavamo kao vakcinu protiv laži, i za nju se zalažemo”.

 

– U serijalu “Kupoprodaja zdravlja” tema nije bila borba protiv vakcinacije, već mahinacije onih koji bi trebalo da se brinu o zdravlju, ali im je lični interes bio važniji. Ako je razotkrivanje takvog ponašanja urušilo poverenje u vakcinaciju, onda za to nije kriv “Insajder” već oni koji su se nezakonito i nehumano ponašali – navodi ona.

Brankica Stanković

Kako kaže, “mi ne kalkulišemo i ne varamo građane tvrdnjama da nečega čega nema – navodno ima, pa da to posle opravdavamo višim interesom”, kao i da “mi svaki podatak koji objavimo najpre proverimo”.

– Nikada nismo osporavali vakcinu kao civilizacijsko dostignuće. Bavili smo se činjenicom da je SZO promenila definiciju pandemije mesec dana pre proglašenja panedmije “Svinjskog gripa” da bi države širom sveta imale opravdanje za hitne nabavke vakcine bez ikakve kontrole, preko posrednika i ne pitajući za cenu. Objavili smo brojne činjenice koje ukazuju na zloupotrebu prilikom nabavke vakcina u Srbiji 2009. godine – navodi Brankica Stanković.

 

Takođe, kaže, “podsećamo da je ubrzo posle proglašenja pandemije, nemački epidemilog Volfgang Vodarg, kao počasni član Skupštine Saveta Evrope, podneo predlog da Komisija odbora za zdravlje ispita da li je Svetska zdravstvena organizacija o pandemiji odlučivala pod uticajem farmako industrije”.

– Tako, prvi put u istoriji 2009. godine, Savet Evrope pokreće istragu o tome zašto je SZO donela odluku o pandemiji. Izveštaj koji je usvojen u junu 2010., prošao je potpuno nezapaženo u celom svetu.

Evropski parlamentarci su, međutim, između ostalog, prihvatili nalaz Komisije i izveštaj u kojem se osuđuje trošenje ogromnih svota javnog novca i osuđuje se ničim opravdano zastrašivanje i uznemiravanje javnosti, a za šta su, prema ovom izveštaju, krivi SZO, Evropska unija i vlade država Evrope – kaže Stanković.

Ona ističe i da je “Komisija utvrdila da postoji dugi niz dokaza da je SZO značajno precenila ozbiljnost pandemije”.

– Komisija je, takođe, ocenila da postoje veoma ozbiljni nedostaci u transparentnosti kada je donošenje odluka u pitanju što izaziva sumnju da su na odluke uticali predstavnici farmaceutske industrije – navodi ona.

 

Takođe, kaže i da serijal “Kupoprodaja zdravlja”, i danas postoji na sajtu Insajder.net, kao i na Youtube kanalu (Insajder video), i da ga svi mogu pogledati.

Dr Kon o antivakserima

Ranije danas, dr Kon je za B92 govorio o učincima tokom pandemije korona virusa, ali se u tom razgovoru osvrnuo i na antivakserski pokret i njegovo jačanje.

Tačnije, kako je rekao, “na jačanje antivakserskog pokreta je umnogome uticala “afera” o nabaci vakcina preko RZZO 2009. godine”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here