Home MAGAZIN HITNA VEST: RUSKI BROD DOLAZI DA ZAVRŠI “SEVERNI TOK 2”- ZAŠTO GA...

HITNA VEST: RUSKI BROD DOLAZI DA ZAVRŠI “SEVERNI TOK 2”- ZAŠTO GA PRATI RUSKA RATNA FLOTA? ŠTA TREBA DA SE DOGODI?

1308
0
SHARE

Prema saznanjima, ruski brod za polaganje cevi Akademik Čerskij, koji je sposoban da završi gasovod Severni tok 2, proći će kroz Indijski okean do Sredozemnog mora u pratnji ruskih ratnih brodova.

Do ovog zaključka došlo se proučavanjem podataka sa navigacijskih portala i poruka ruskog Ministarstva odbrane.

Kako se izveštava, Akademik Čerskij je promenio kurs iz Šri Lanke u Suecki kanal, ali se na ostrvu zadržao nekoliko dana, nakon čega je isključio prenos podataka.

Prema podacima navigacionih portala, brod za polaganje cevi se približio Šri Lanki 3. marta, nakon čega je promenio rutu do Suecog kanala.

Međutim, brod se zadržao na ostrvu još tri dana, a 6. marta je jednostavno isključio automatski sistem identifikacije (AIS).

Dana 4. marta patrolni brod Baltičke flote Jaroslav Mudri stigao je na Šri Lanku, koji je 6. marta, nakon što je napunio zalihe, otplovio natrag do Adenskog zaliva na „protiv-piratsku“ smenu.

Štaviše, istovremeno sa patrolnim brodom isplovio je i brod za polaganje cevi koji je, pod zaštitom ruskog ratnog broda, mogao bezbedno da prođe u Crveno more i Suecki kanal.

Napominje se da tokom prolaska kroz Adenski zaliv brodovi tradicionalno isključuju AIS kako ne bi „svetleli“ na piratskim radarima.

U međuvremenu su stigle informacije da je nakon Akademika Čerskija na Šri Lanku stigao veliki protivpodmornički brod Pacifičke flote Admiral Vinogradov, koji je, nezvanično, čuvao brod na putu od Nahotke do Šri Lanke.

Pretpostavlja se da će, nakon što brod Akademik Čerskij prođe Suecki kanal, ratni brod iz stalne grupe Ruske mornarice na Sredozemlju preuzeti njegovu pratnju. Navodno brod kreće u Sankt Peterburg sa pozivom u Kalinjingrad.

Ranije je objavljeno da je brod Akademik Čerskij jedini ruski brod koji je sposoban da dovrši gasovod Severni tok 2 bez uključivanja stranih kompanija.

Iz nezvaničnih izvora se saznaje šokantna vest da Rusi ustvari ne očekuju napad pirata nego napad nepoznatog porekla kako bi se uništio jedini brod koji može da završi gigantski nemačko-ruski projekat “Severni tok 2”.

Posle američkih sankcija svi izvođači radova na ovom gasovodu su se povukli i ovaj brod je jedina nada da se projekat završi.

Takođe, ono što svi kriju je i da ovaj brod štite i ruske ratne podmornice.

Veruje se da bi u slučaju napada na ovaj ruski brod buknuo svetski rat, jer njegovo uništenje Rusija neće dozvoliti. Sa druge strane postoji uverenje da određeni krugovi na Zapadu baš ciljaju na ovaj brod kako bi započeli svetski rat.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here