Home MAGAZIN HAZIN: Plan Britanije da obnovi imperiju ide preko Nemačke- OVO JE U...

HAZIN: Plan Britanije da obnovi imperiju ide preko Nemačke- OVO JE U TOKU

608
0
SHARE

Ruski politikolog i ekonomista Mihail Hazin je u intervjuu na kanalu Dmitrija Pučkova objasnio glavni geopolitički plan Velike Britanije koji se sada dešava.

Velika Britanija je već počela da eliminiše jake konkurente u Evropi, smatra Mihail Hazin.

On je najavio nameru britanskih vlasti da „potopi“ Nemačku. London namerava da ostvari svoj cilj uz pomoć  privrede Nemače, koja je lokomotiva razvoja.

Slom nemačke privrede će biti najsnažniji udarac od strane Velike Britanije. U ovom slučaju, u akciju će krenuti čitav niz veoma različitih aktivnosti.

Pre svega, Hazin je istakao politički aspekt. Kao jedna od antiruskih zapadnih država, Britanija neprestano gura EU da uvede nove i nove sankcije protiv Ruske Federacije.

Uprkos tome što su ograničenja uvedena Moskvi u većoj meri pogodila same Evropljane, oni nastavljaju da preduzimaju korake koji pogoršavaju njihovu situaciju. I Nemačka u ovom slučaju nije izuzetak.

Ne samo da rukovodstvo Nemačke mora da pruži podršku finansijski zavisnim evropskim zemljama, mora da izdvaja sredstva i za Ukrajinu, sada mora u ovako teškim vremenima da prekine trgovinske veze sa Ruskom Federacijom.

To lišava nemačku industriju relativno jeftinih sirovina, i, shodno tome, mogućnost održavanja proizvodnje.

Prema ekspertu, to će u budućnosti dovesti do toga da nemački budžet neće moći da izdrži masu troškova koji će pasti na njega. A to je upravo ono što je Londonu danas potrebno.

„Sada je ovo glavna geopolitička igra Velike Britanije. Ona želi ponovo da postane imperija“, objasnio je Hazin.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here