Home MAGAZIN GALIJAŠEVIĆ ZABRINUO JAVNOST: „OVO JE PRAVA PRETNJA RATOM I NAJAVA NASTAJANJA NOVE...

GALIJAŠEVIĆ ZABRINUO JAVNOST: „OVO JE PRAVA PRETNJA RATOM I NAJAVA NASTAJANJA NOVE MUSLIMANSKE VOJSKE!“

846
0
SHARE

STRUČNJAK iz oblasti bezbednosti Dževad Galijašević izjavio je da je susret Udruženja generala BiH sa „bošnjačkim članovima“ Predsedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem ogolio nameru lidera SDA Bakira Izetbegovića da formira jednonacionalnu i islamsku vojsku pod krovom zvaničnih institucija BiH.

Galijašević je rekao da je prijem nekadašnjih komandanata tzv. Armije BiH u Predsedništvu nastavak ratnohuškačke politike SDA, jer se nijedan srpski, niti hrvatski general nije umešao u političke odnose nudeći vojno rešenje krize.

– A sada je to učinjeno – rekao je Galijašević, te dodao da namera ovog sastanka nije bila smirivanje tenzija, već upravo suprotno.

Galijašević je upozorio da je ovo prava pretnja ratom i najava nastajanja nove muslimanske vojske.

Prema njegovim rečima, sastanak generala sa dvojicom od trojice članova Predsedništva BiH je sinhronizovan sa novim potezima iz Brisela, uključujući i preteće poruke o mogućoj novoj intervenciji NATO-a u BiH.

Galijašević je dodao da nimalo nije slučajno da se u istom danu i bivši generali tzv. Armije

BiH „stavljaju na raspolaganje“ i poruka da bi NATO brzo mogao da izvrši intervenciju sa oko 6.000 svojih vojnika.

– Neke snage u EU, ali i na Balkanu sada već otvoreno pomažu SDA i Izetbegoviću da gradi islamsku državu u BiH, tačnije „fildžanistan“ u kome neće biti ni Srba, ni Hrvata – ocenio je ovaj stručnjak za bezbednost.

Oni su, dodao je, uvereni da i danas postoji „vojska dece“ koja je spremna da gine za propale, izolacionističke, radikalno-verske ideje koje su ostavljene u amanet od Alije Izetbegovića.

Sastanak je održan u ponedeljak, 13. decembra, u Predsedništvu BiH, bez srpskog člana Predsedništva, a kako je saopšteno, razgovaralo se o aktuelnim bezbednosnim i političkim izazovima u BiH „u vezi sa pretnjama i unilateralnim postupcima iz Republike Srpske“.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here