Home MAGAZIN „Fox News“: Ukrajinska kriza ide ka najgorem scenariju za SAD

„Fox News“: Ukrajinska kriza ide ka najgorem scenariju za SAD

337
0
SHARE

Ukrajinska kriza je počela da se razvija po scenariju koji je krajnje nezgodan za SAD. Takve zaključke izneo je američki stručnjak za međunarodne odnose, Džejms Džej Karafano.

Američki predsednik Džo Bajden, rekao je pre izvesnog vremena da priznaje mogućnost sastanka sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, kako bi se razgovaralo o situaciji u Ukrajini.

Prema rečima Karafana, reči šefa Bele kuće ukazuju, da se ukrajinska kriza ne razvija na najbolji način za SAD. To prenosi „Fox News“.

„Nakon razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom tokom njegovog bravkau Vašingtonu, Džo Bajden je izrazio spremnost da se sastane sa Vladimirom Putinom i razgovara o Ukrajini“, navodi izdanje.

Ekspert „Fox News-a“ smatra, da Bajdenove odluke kao predsednika Sjedinjenih Država ukazuju na to, da on i njegov tim nemaju dobro osmišljenu dugoročnu strategiju, i to se jasno vidi, u načinu na koji američka strana reaguje na situaciju u Ukrajini.

Od samog početka krize Vašington je pitan za plan akcije, ali američko rukovodstvo nije iznelo nikakve detalje.

„Kakav je plan?“ Bajdenov odgovor, očigledno, zvuči ovako: „Ne znam, hajde da pitamo Putina“, ironično piše američki analitičar.

Karafano smatra, da se SAD u Ukrajini kreću ka najgorem scenariju. Vašington je blizu da se složi sa planom, koji su predložile Francuska i Nemačka za rešavanje sukoba.

On podrazumeva održavanje međunarodnih pregovora, u kojima će Kina imati jednu od važnih uloga posrednika. Što se tiče Sjedinjenih Država, one će biti više posmatrač nego aktivni učesnik u ovom procesu.

„Možda idemo ka najgorem scenariju u kojem Bajden samo lenjo podržava nemačko-francuski plan, koji podržava Peking sa Evropom kao glavnim pregovaračem, gde će Kina zauzeti istaknuto mesto za pregovaračkim stolom“, smatra ekspert.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here