Home MAGAZIN DANICA GRUJIČIĆ POTVRDILA: NESTOROVIĆ JE U PRAVU, GENETIKA SRBA, RAZLIKUJE SE OD...

DANICA GRUJIČIĆ POTVRDILA: NESTOROVIĆ JE U PRAVU, GENETIKA SRBA, RAZLIKUJE SE OD OSTALOG SVETA

1283
0
SHARE

Dr Danica Grujičić je, gostujući na TV B92 u emisiji Osvrt, rekla da je dr Nestorović bio u pravu i da imamo mnogo manju smrtnost u odnosu na ostatak sveta.

“On ume da uteši i masa roditelja i lekara šalje njemu pacijente zbog njegovog znanja, a nekad ide mnogo ispred našeg vremena. Ljudi to nekad zloupotrebljavaju”, kaže ona.

 

Kako dalje navodi dr Grujičić, moguće je da zaraženih ima mnogo više, što potvrđuje reči dr Branimira Nestorovića.

“Kad pogledate nas genetika zaista štiti, naši vojnici su u Prvom svetskom ratu umirali od gladi, nisu umirali od španske groznice. Nešto ima veze sa genetikom. Sad vreme pokazuje da je (Nestorović) bio u pravu”, dodaje Grujičićeva.

Kaže i da bi bez državnog zdravstva Srbiju zadesila mnogo gora situacija.

Italija je posle Kine zemlja sa najvećim brojem umrlih od koronavirusa, a pulmolog Branimir Nestorović objašnjava da su slabi italijanski geni i loša opremljenost bolnica krivi za ovako poraznu statistiku. Doktor ističe da Srbi nemaju potrebe da brinu, jer imaju pravu lavovsku genetiku.

 

Srbi nisu ni svesni da su bili zaraženi

Dr Branimir Nestorović objašnjava za „Alo!“ da je gotovo sigurno u Srbiji bilo zaraženih koronavirusom i pre nego što je on u našoj zemlji registrovan.

– Neki su u Srbiji već bili zaraženi koronavirusom i pre nego što se kod nas pojavio test na ovu zarazu. Međutim, virus je kod njih prošao kao i svaki drugi – kaže Nestorović.

– Gotovo je sigurno da nešto pogoduje koronavirusu u Italiji! Kao da su njihovi geni posebno slabi na ovu zarazu. Treba se prisetiti da su pre sto godina upravo Italijani i od španske groznice čak sedam puta više umirali od ostalih – ističe Nestorović i napominje da su pre dva dana za 24 sata u Italiji čak 133 osobe umrle od kornavirusa, dok je u zemljama koje se sa njom graniče, ali i onim mnogo većim od nje, stopa smrtnosti daleko manja.

 

Dr Branimir Nestorović ističe da činjenice govore da koronavirus ne napada Afrikance, ali ni decu.

– Afrikanci gotovo da ne obolevaju, kao ni deca. Kako sada stoje stvari, postoje određeni svetski „džepovi“ zaraze. To su Italija, Iran, Kina i Južna Koreja u kojima je u pitanju ozbiljna epidemija, dok u ostatku sveta virus prolazi kao i svaki običan grip – navodi dr Nestorović.

(B92, Alo.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here