Home MAGAZIN BRITANSKI GENERAL POTVRDIO: NAPETOST SE POVEĆAVA- POSTOJI MOGUĆNOST IZBIJANJA RATA SA RUSIJOM!

BRITANSKI GENERAL POTVRDIO: NAPETOST SE POVEĆAVA- POSTOJI MOGUĆNOST IZBIJANJA RATA SA RUSIJOM!

675
0
SHARE

Načelnik štaba odbrane Velike Britanije, general Nik Karter izjavio je da se u odnosima Rusije i zapadnih zemalja danas primećuje neviđena napetost, ozbiljnija nego u vreme Hladnog rata, prenosi „Dejli ekspres“.

Prema rečima generala, u takvoj situaciji postoji „veći rizik od slučajnog rata“.

„Živimo u konkurentnijem svetu nego pre 10 ili 15 godina. Mislim da priroda takmičenja između država i velikih sila vodi ka povećanju napetosti. Moramo da budemo oprezni, ne

smemo da dopustimo da pojedine naše političare njihova ratoborna priroda dovede u poziciju kada eskalacija sukoba vodi ka greškama“, rekao je visoki vojni zvaničnik.

Prema mišljenju novinara „Dejli ekspresa“ povod za zabrinutost Zapada je migrantska kriza koja je izbila na belorusko-poljskoj granici.

Kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se uputili migranti, naglo se zaoštrila 8. novembra. Nekoliko hiljada ljudi je došlo na belorusko-poljsku granicu i ne napušta pograničnu zonu. Neki su čak probali i silom da uđu na teritoriju Poljske. Evropske države optužuju Minska da namerno pojačava krizu i prete sankcijama. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko odgovara da su one krive za ovu situaciju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here