Home MAGAZIN BIVŠI ŠEF IZRAELSKIH SPECIJALNIH SLUŽBI: LUKAŠENKOV FLERT SA ZAPADOM JE ZAVRŠEN- SADA...

BIVŠI ŠEF IZRAELSKIH SPECIJALNIH SLUŽBI: LUKAŠENKOV FLERT SA ZAPADOM JE ZAVRŠEN- SADA ĆE DA IGRA PUTINOVU IGRU

775
0
SHARE

Bivši šef izraelske specijalne službe „Nativ“ Jakov Kedmi ukazao je na početak ozbiljnih političkih promena u Belorusiji.

Nakon što su, uprkos svim pokušajima beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da koketira sa Zapadom, „zapadni partneri“ podržali opoziciju u pripremi „revolucije u boji“ na teritoriji njegove zemlje, Minsk je shvatio potrebu da napusti viševektorsku politiku u korist Rusije, analizira Kedmi.

Istovremeno, ekspert je primetio da trenutni razvoj događaja dovodi do činjenice da je lider Belorusije trenutno spreman da korenito promeni politički kurs svoje zemlje.

Prema njegovim rečima, ako je ranije Lukašenko prilično oštro komentarisao mogućnost priznavanja Krima kao ruske teritorije, onda će Minsk nakon takve „izdaje“ Zapada biti spreman za značajne promene u svojim stavovima o poboljšanju odnosa sa Moskvom.

„Zašto Belorusija nije priznala Krim? Zato što je to bilo u nacionalnim interesima Belorusije? Ne.

Jer je odgovorilo na ono što beloruski narod želi? Ne.

Ovo je bilo u skladu sa manevrima, flertom koji je Lukašenko vodio sa Zapadom, to je sve.

Flert je završen “, prokomentarisao je situaciju Kedmi, ukazujući na to kako će Lukašenkova pogrešna procena u pogledu prijateljstva Zapada primorati da prizna Krim.

Istovremeno, ekspert je primetio da za Moskvu pitanje priznavanja Krima kao dela Ruske Federacije nije prioritet, budući da rukovodstvo zemlje po ovom pitanju ima principijelan stav na koji niko i ništa ne može da utiče.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here