Home MAGAZIN Američki pukovnik: U sledećoj fazi rata Kijev pada! Ponovo će se deliti...

Američki pukovnik: U sledećoj fazi rata Kijev pada! Ponovo će se deliti Evropa

357
0
SHARE

Sledeća faza ruske „specijalne operacije“ preti da uništi ukrajinsku državu, napisao je penzionisani pukovnik američke vojske, Daglas Mekgregor, u članku za „American Conservative“.

Prema njegovim rečima, agresivna spoljna politika predsednika DŽoa Bajdena mogla bi da dovede do toga. Pukovnik je kao primer, naveo govor političara proletos u Varšavi, koji je pokazao njegovu spremnost da žrtvuje stratešku bezbednost.

„Činjenica da Bajden u svojoj spoljnoj politici sledi princip „bez zarobljenika“, znači da će ishod sledeće faze sukoba, uništiti ukrajinsku državu“, tvrdi Mekgregor.
Autor je primetio, da bi to dovelo i do uništenja ostataka posleratnog liberalnog poretka.

„Moguć je oštar pomak u raspodeli moći i uticaja u Evropi , posebno u Berlinu – od Vašingtona ka Moskvi i donekle Pekingu“, dodao je on.

Krajem marta, tokom posete Varšavi, Bajden je izneo tvrdnju, da Vladimir Putin „ne može da ostane na vlasti“. Nakon toga, Bela kuća je požurila da objasni ove reči, uveravajući da američki lider nije pozivao na promenu vlasti u Rusiji.

Pres-sekretar predsednika Rusije, Dmitrij Peskov, naglasio je, da nije na lideru SAD da odlučuje ko će voditi zemlju, već na ruskom narodu.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here