Home AKTUELNO UDARNO: ZAROBLJEN- POLICIJA AUSTRALIJE PRIVELA ĐOKOVIĆA! SRĐAN ĐOKOVIĆ POZVAO NA POBUNU!

UDARNO: ZAROBLJEN- POLICIJA AUSTRALIJE PRIVELA ĐOKOVIĆA! SRĐAN ĐOKOVIĆ POZVAO NA POBUNU!

480
0
SHARE

Srpskom teniseru Novaku Đokoviću odbijena je viza za ulazak u Australiju, prenose tamošnji mediji. Pored toga postoji mogućnost da mu bude dozvoljen ulazak u Australiju, odnosno Melburn, ali je trenutno i dalje na carini.

To je preneo australijski portal „D Ejdž“, uz još nekoliko izvora, gde je navedeno da je Novakov tim podneo zahtev za pogrešnu vrstu vize.

Problem je nastao jer je Novak pokušao da uđe u Australiju sa vizom koja ne podržava medicinsko izuzeće za vakcinaciju.

Nakon toga je usledio poziv Granične patrole ka čelnicima države Viktorije, iste one koja je Novaku dala medicinsko izuzeće, koja je od njih zatražila pismeni zahtev.

Nakon slanja pismenog zahteva, Viktorija je odbila da podrži Đokovićev zahtev.

„Federalna vlada nas je pitala da li ćemo podržati zahtev Novaka Đokovića za vizu za ulazak u Australiju. Mi nećemo Novaku Đokoviću pružiti podršku za dobijanje lične vize kako bi učestvovao na Australijan openu 2022.

Oduvek smo bili jasni sa dva stava: Odobravanje vize je nešto čime se bavi Federalna vlada i medicinska izuzeća su nešto čime se bave doktori“, navela je Džala Palford, vršilac dužnosti ministra sporta Viktorije

Granična patrola ima pravo da ne posluša ono što im je rečeno iz Viktorije i da dopusti Novaku ulazak u Melburn.

Trenutno nije poznato da li će se to desiti, da li će Đoković biti zadržan na aerodromu ili će biti deportovan. Najnovije informacije iz njegovog tima (u 14.55 po srpskom vremenu) su takve da je srpski teniser i dalje na carini.

Podsetimo, Novak je od dva nezavisna medicinska panela, uključujući i jedan postavljen od strane države Viktorije, dobio medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju.

Đoković je ispoštovao sva pravila prethodno stavljena pred njega, ali se mimo toga digla buka oko njegovog ulaska sa medicinskim izuzećem.

To na kraju, kako stvari stoje, nije napravilo problem, već je sada sporna navodno pogrešna viza.

Prema najnovijim informacijama australijskih medija Novaka već tri sata ispituju na carini povodom dokaza za medicinsko izuzeće.

Novak je smešten i u izolovanu prostoriju koju čuvaju policajci, a pojavile su se spekulacije i da bi on mogao da bude prebačen u imigracioni pritvor ukoliko nesporazum ne bude rešen u razumnom roku.

Novakove kolege poput Tenisa Sandgrena takođe su pružili podršku i oštro kritikovali tretman svetskog broja jedan.

„Samo da bude kristalno jasno, dva odvojena lekarska odbora odobrila su njegovo izuzeće , a političari to zaustavljaju. Australija ne zaslužuje da bude domaćin Grend slema“, napisao je Sandgren.

Đoković u pritvoru – niko ne može kod njega

Otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Srđan, najavio je proteste ako Australijanci i dalje budu zadržavali Noleta na aerodromu u Melburnu.

Srđan Đoković je veoma uzrujan zbog cele situacije.

– Nemam pojma šta se događa, drže mi sina u zarobljeništvu pet sati – rekao je Srđan za „Sputnjik“.

Najavio je potom protivnapad.

– Ovo je borba za slobodarski svet, ovo nije samo borba za Novaka, već borba za ceo svet! Celi svet mora krenuti i pobuniti se protiv stoke. Ako ga ne puste za pola sata, skupićemo se na ulici, ovo je borba za sve – dodao je Đoković senior.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here