Home AKTUELNO UDARNO! POČINJE HAOS: SAVET FEDERACIJE DAO PUTINU SAGLASNOST DA UPOTREBI VOJSKU VAN...

UDARNO! POČINJE HAOS: SAVET FEDERACIJE DAO PUTINU SAGLASNOST DA UPOTREBI VOJSKU VAN ZEMLJE!

526
0
SHARE

Savet Federacije dao je saglasnost predsedniku Rusije o upotrebi oružanih snaga Rusije van zemlje u vezi sa situacijom u Donbasu.

Odgovarajuća rezolucija jednoglasno je usvojena na vanrednoj sednici Gornjeg doma parlamenta. Za odluku su glasala 153 senatora.

„Savet Federacije odlučuje da predsedniku Ruske Federacije da saglasnost za upotrebu Oružanih snaga Ruske Federacije van teritorije Ruske Federacije na osnovu opštepriznatih principa i normi međunarodnog prava.

Ukupan broj formacija Oružanih snaga Ruske Federacije, njihove oblasti delovanja, njihove zadatke, period boravka van teritorije Ruske Federacije utvrđuje predsednik Ruske Federacije u skladu sa Ustavom Ruske Federacije“, navodi se u odluci.

Dokument stupa na snagu od trenutka usvajanja.

Prethodno je predsedavajuća Saveta Federacije Valentina Matvijenko saopštila da je gornji dom parlamenta primio predlog predsednika o upotrebi Oružanih snaga u inostranstvu.

„U skladu sa delom 3 člana 51 pravilnika Saveta Federacije, dodatno stavljam na dnevni red sednice Saveta Federacije razmatranje ovog predloga“, rekla je ona.

Matvijenkova je navela da su upotrebu Oružanih snaga Rusije u inostranstvu razmatrali nadležni odbori za ustavnu izgradnju, odbranu, međunarodne poslove i Savet federacije, a pitanje će se razmatrati javno.

Državna duma i Savet Federacije u utorak su jednoglasno ratifikovali ove sporazume. Istovremeno su unete izmene prema kojima zakoni stupaju na snagu od trenutka zvaničnog objavljivanja. Sami sporazumi će stupiti na snagu „danom razmene ratifikacionih povelja“.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here