Home AKTUELNO UDARNO: Dr TIODOROVIĆ NAJAVLJUJE VAKCINACIJU I DECE PROTIV KOVIDA DO KRAJA GODINE!

UDARNO: Dr TIODOROVIĆ NAJAVLJUJE VAKCINACIJU I DECE PROTIV KOVIDA DO KRAJA GODINE!

507
0
SHARE

Epidemiolog doktor Branislav Tiodorović kazao je danas da očekuje da će do kraja godine, kada se ispitivanje privede kraju, moći da se vakcinišu i deca, budući da su i ona u potencijalnoj opasnosti od zaražavanja jer se vraćaju u školske klupe.

„Kao što znate, ove vakcine su za populaciju od 18 godina, još uvek nisu predviđene za decu, ali sada se već radi jedna takva vrsta istraživanja na Fajzer vakcini”, naveo je Tiodorović za portal B92net.

On je naveo da su stručnjaci smatrali da vakcinacija dece ne treba da se desi ni kada se pojavila vakcina protiv sezonskog gripa, ali da je nakon brojnih ispitivanja ustanovljeno da je ona u potpunosti bezbedna i za decu.

Tiodorović je rekao i da podržava odluku o povratku đaka osnovnih i srednjih škola u učionice 19. aprila, koja je doneta na sednici Kriznog štaba.

„Odluku koju smo na sednici doneli u vezi sa školama maksimalno podržavam i mislim da je veoma važna, a imali smo u vidu i to što će uskoro raspust, tako da će se i u tom smislu smanjiti mogućnost zaražavanja“, rekao je Tiodorović.

(Beta)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here