Home AKTUELNO UDARNA VEST: VOJSKA PREUZIMA VLAST U AMERICI?! EVO O ČEMU SE RADI..

UDARNA VEST: VOJSKA PREUZIMA VLAST U AMERICI?! EVO O ČEMU SE RADI..

1568
0
SHARE

Bivši američki savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin promovisao je u utorak peticiju kojom poziva aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa da privremeno suspenduje američki ustav, uvede ratno zakonodavstvo i u tim uslovima, pod nadzorom vojske, ponovo održi predsedničke izbore.

Uvođenje ratnog zakonodavstva znači stupanje na snagu propisa u slučaju ratne opasnosti ili ratnog stanja, a u praksi dolazi do suspenzije civilnog zakonodavstva.

U peticiji, koju je objavila, kako je pojedini mediji karakteripu, desničarska organizacija „We the People Convention“ sa sedištem u Ohaju, navodi se da „nije preostao nikakav miran način da se sačuva Unija“ nakon novembarskih izbora i poziva Trampa da iskoristi ovlašćenja koja ima i spreči drugi građanski rat.

„Ograničeno ratno zakonodavstvo je očigledno bolja opcija od građanskog rata!“, navodi se u pismu koje prati peticiju.

Između ostalog, od Trampa se zahteva da uvede ograničeno ratno zakonodavstvo kojim bi privremeno bio suspendovan Ustav i civilna kontrola izbora, kako bi vojska mogla da sprovede nove izbore koji će prilazati pravu volju građana.

Biznis insajder, međutim, navodi da predsednik Amerike nema ovlašćenja da samovoljno odlučuje o izborima, čak ni u slučaju uvođenja ratnog zakonodavstva.

Flin, kome je Tramp pre nedelju dana odobrio pomilovanje, objavio je na Tviteru peticiju uz komentar: „Sloboda nikada ne kleči, osim pred Bogom“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here