Home AKTUELNO UDARNA VEST: TRAMP KLEKNUO PRED „DUBOKOM DRŽAVOM“- ODOBRIO PRENOS VLASTI NA BAJDENA!

UDARNA VEST: TRAMP KLEKNUO PRED „DUBOKOM DRŽAVOM“- ODOBRIO PRENOS VLASTI NA BAJDENA!

484
0
SHARE

Donald Tramp odobrio je prenos vlasti na demokratskog kandidata Džoa Bajdena, ali je kasnije napisao da nikada neće odobriti rezultate izbora za koje i dalje tvrdi da su pokradeni.

Tramp je na svom Tviter profilu podržao nameru Uprave opštih službi (GSA) da formalno počne postupak prenosa predsedničkih ovlašćenja.

On je naveo da bi bilo „u najboljem američkom interesu“ da šefica GSA Emili Marfi potpiše pismo o potvrđivanju, čime se formalno započinje proces prenosa vlasti.

​Naveo je da ne podržava ništa, osim inicijalnih protokola, dodajući da se „borba nastavlja“ i da ne odustaje od tužbi kako bi osporio rezultate u državama u kojima smatra da je bilo izbornih nepravilnosti.

Marfi je u početku odbijala da potpiše to pismo pune dve nedelje posle izbora, zbog tužbi koje je podnosio Trampov tim, ali je popustila u ponedeljak, navodeći da nije bilo pritisaka iz Bele kuće.

Tramp je pohvalio Marfijevu i naveo da je bila izložena ogromnim pritiscima.

Međutim, nekoliko sati kasnije, američki predsednik ponovo se oglasio na Tviteru.

​Ovaj put, napisao je kako „nikada neće odobriti“ rezultate izbora zasnovane na „lažnim glasačkim listićima i Dominionu“.

On je objasnio da se radi o preliminarnom postupku prenosa vlasti, koji nema veze sa „nastavkom brojnih tužbi koje će oboriti najkorumpiranije izbore u američkoj političkoj istoriji“.

Posle odluke GSA, Pentagon je saopštio da će započeti da sarađuje sa timom Džoa Bajdena i Kamale Haris u vezi sa prenosom ovlašćenja.

Kako je saopšteno iz američkog Ministarstva odbrane, oni će odmah početi koordinaciju sa timom Bajden-Haris u vezi sa tranzicijom vlasti.

Trampov pravni tim uložio je brojne tužbe u više država, tvrdeći da je bilo brojnih izbornih neregularnosti, dok demokratski predsednički kandidat Džo Bajden tvrdi da je pobedio na izborima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here