Home AKTUELNO U Nemačkoj sve veća pometnja: Rekordne cifre inflacije, poskupljenja i siromaštva

U Nemačkoj sve veća pometnja: Rekordne cifre inflacije, poskupljenja i siromaštva

294
0
SHARE

Više od polovine stanovnika Nemačke prinuđeno je da ozbiljno ograniči potrošnju zbog neviđenih poskupljenja – objavio je list Die Zeit, prenoseći rezultate istraživanja koje je organizovala tehnološka kompanija „NielsenIQ“.

To istraživanje je pokazalo da 52 odsto Nemaca mora da preispita svoje finansijske mogućnosti i da kupuje samo najpotrebnije.

Osim toga, da 44 odsto planira da se odrekne „luksuznih” stvari i kupovine „iz zadovoljstva”. A da 31 odsto anketiranih ne krije da pokušava da štedi na putovanjima i odlascima u kafiće i restorane.

Ekspert NielsenIQ Lotar Štiblin zaključio je da je sve više nemačkih građana svesno važnosti štednje i da uveliko analizira svoje živote kako bi shvatili šta je za njih zaista važno, a bez čega se može.

Pored toga, u prodavnicama su kupci počeli pažljivije da upoređuju cene, dajući prednost jeftinijim artiklima i proizvodima privatnih marki.

Nemački analitičari su nekoliko dana ranije saopštili da su dve trećine ispitanih Nemaca smanjile dnevne troškove za hranu, odeću i prevoz.

U Nemačkoj se siromašnim smatra – svaki sedmi stanovnik te zemlje.

U Berlinu je 11. novembra zvanično objavljeno da je godišnja inflacija u Nemačkoj u oktobru dostigla 10,4 odsto.

To je rekordna cifra od ujedinjenja zemlje.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here